1500 personer varslet etter lekkasje av giftig gass:

Evakuerte etter gasslekkasje:
- Den er giftig og lettantennelig

Nødetatene igangsatt evakuering av flere titalls beboere etter en omfattende gasslekkasje i Sola kommune. Gassen er giftig og tar lett fyr.

  • Vet du noe mer om denne saken? Tips oss på 2400@db.no

Politiet igangsatte tirsdag kveld evakuering av boliger i en omkrets på 300 meter fra stedet, etter at det oppsto en gasslekkasje i Prestegårdsveg i Sola kommune.

- Vi har sendt ut SMS-varsel til 1500 registrerte brukere om evakuering. I tillegg har vi gått dør til dør ved de nærmeste husene, sier John Helle ved Rogaland brann og redning til NRK, som først omtalte saken.

65 personer ble evakuert og to personer er sendt til sykehus i forbindelse med lekkasjen, som skal ha oppstått da en gravemaskin som holdt på med veiarbeid i området kuttet over en gassledning.

Omkring klokka 21 opplyste politiet at sperringene var opphevet, og at de evakuerte kunne flytte hjem igjen.

- Giftig

Det er ifølge politiet snakk om «naturgass/metangass», som er giftig og svært lettantennelig. Politiet ba derfor folk om å holde trygg avstand til stedet mens sikringsarbeidet pågår.

- Det er snakk om en gass som er giftig og lettantennelig. Den er spesielt giftig nær kilden, dersom man blir direkte eksponert for den. Det skal ikke være farlig dersom man befinner seg utenfor sikkerhetssonen, sier operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

To av tre arbeidere som var til stede da lekkasjen oppsto er kjørt til sykehus.

- De har blitt eksponert for gassen, og er fraktet til Stavanger Universitetssykehus. De ga uttrykk for at de følte ubehag, sier operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

- Varsler

Politiet har så langt ikke fått melding om at beboere eller andre som befinner seg i nærområdet skal ha behov for legetilsyn.

- Det er i tillegg sendt ut varsling til alle mobiltelefoner som befinner seg i det aktuelle området.

De evakuerte har alle fått tilbud om innlosjering på et hotell i området. Noen av dem drar til venner og familie utenfor sikkerhetssonen, opplyste politiet tidligere i kveld.

Hendelsen påvirker også trafikken i området, mens eksperter jobber med å stoppe lekkasjen.

- Er det fare for eksplosjon?

- Det er en del av det, med en gass som er lettantennelig. Representanter for Lyse, som er gassleverandøren, jobber sammen med nødetatene på stedet med å få stoppet lekkasjen. De har helt sikkert fokus på mulig eksplosjonsfare, sier Jensen.

Dagbladet kommer tilbake med mer.