Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakuerte får flytte hjem etter demningskollapsen

Området fra Munkebotn til Eidsvåg er undersøkt av geologer og vurdert som trygt. Dermed oppheves ferdselsforbudet på bakken og alle evakuerte kan flytte hjem.

BRISTET: Onsdag kveld brast en midlertidig demning i Sandviksfjellet utenfor Bergen. Politiet evakuerer nå flere boliger. Video: Bergen brannvesen Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vest politidistrikt presiserer at selv om ferdselsforbudet på bakken er opphevet, så er flyforbudet over området opprettholdt til midnatt. Dette er gjort av hensyn til de som jobber i området, og for ikke å komme i konflikt med deres aktiviteter.

Til sammen ble 133 personer ble evakuert fra boligene sine, og torsdag ettermiddag ble også Eidsvåg fabrikker, som huser flere bedrifter og et dagsenter for utviklingshemmede, evakuert på grunn av vannet som flommet fra demningen. 42 personer takket ja til Bergen kommunes tilbud om innlosjering på beredskapshotell onsdag kveld. De øvrige ordnet privat overnatting, opplyser politiet.

Det var ved 20.15-tiden onsdag kveld at den midlertidige demningen i Munkebotsvatnet i Bergen brast, og store vannmasser fosset ut.

Munkebotsvatnet er en del av Stormøllenvassdraget som går fra Sandviksfjellet til utløpet i sjøen ved Elsero. Den nordre demningen er under rehabilitering, og i forbindelse med dette arbeidet ble det bygd en midlertidig demning.

BRAST: Den midlertidige demningen i Munkebotsvatnet i Bergen brast onsdag kveld og store vannmasser beveget seg nedover Langevatnet og ned mot Eidsvåg. Rundt 130 beboere ble evakuert fra husene sine.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BRAST: Den midlertidige demningen i Munkebotsvatnet i Bergen brast onsdag kveld og store vannmasser beveget seg nedover Langevatnet og ned mot Eidsvåg. Rundt 130 beboere ble evakuert fra husene sine. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!