Evakuerte får flytte hjem igjen etter fare for at en demning skulle briste på Sortland

Rundt 50 husstander ble evakuert etter fare for at en demning på Sortland skulle briste. Nå er demningen midlertidig sikra og beboerne får returnere hjem.

LEKKASJE: Det lekker fra en demning ved Storvatnet, ikke langt unna Sortland sentrum, melder Nordland politidistrikt. De ber beboere i området evakuere. Foto: Sverre Idar Lakså
LEKKASJE: Det lekker fra en demning ved Storvatnet, ikke langt unna Sortland sentrum, melder Nordland politidistrikt. De ber beboere i området evakuere. Foto: Sverre Idar Lakså Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAR DU TIPS/BILDER? SMS/E-POST 2400 / 2400@DB.NO

(Dagbladet): Nordland politidistrikt i samråd med NVE og Sortland kommune besluttet torsdag ettermiddag å evakuere beboere i området rundt Storvatnet på Sortland.

Tidligere på dagen ble det oppdaget en lekkasje på en demning ved elveutløpet, ifølge NVE.

Rundt 50 husstander ble evakuert som følge av faren, men de får nå flytte hjem igjen. Det opplyser politiet i Nordland på Twitter.

- Vi har fylt igjen masser i de utgravde hullene og har lagt på ekstra vekt. Nå er arbeidet med midlertidig sikring avslutta, sier Lars Grøttå, seksjonssjef for damsikkerhet i NVE til Dagbladet rundt klokka 21.45.

Ifølge Grøttå er neste steg nå å få inn fagfolk som kan konsultere og lage planer for hva som skal gjøres videre for å sikre demningen.

Flere ble evakuert

Kommunen besluttet først å evakuere 20 boliger, men etter en stund ble tallet oppjustert til å gjelde 50 husstander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer