Evakuerte får flytte hjem

Aksjonsledelsen vurderer om de kan være der i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De fleste av de rundt 80 evakuerte i skogbrannrammede Froland kommune, får nå lov til å flytte hjem igjen.

Brannvesenet har konkludert med at faren er over for husene fra Mykland sentrum og opp til Åstveit.

- Mange av de evakuerte er allerede nå på vei hjem. For rundt ti stykker må det vurderes igjen i kveld om det er trygt å sove der i natt, opplyser ordfører Sigmund Pedersen til Dagbladet.no.

Aksjonsledelsen møter de evakuerte til et møte klokken 20 hvor de blir gitt den endelige avgjørelsen.

Brannvesenet i Øst Agder meldte tidligere i dag at de hadde kontroll over skogbrannen som har rast siden tirsdag. Ordføreren er ikke helt enig i dette.

- Det er for tidlig å si at vi har kontroll. Men det er ikke helt krise nå. Vi har 15 operative helikoptre som pøser på med vann, så det er en viss utvikling. Men fortsatt kan det blusse opp igjen. Det er skrint og tynt jordlag her som det er varme under. Hvis det blåser opp så kan brannen få fart igjen, mener han.

- Hvis været er med oss kan vi kanskje ha kontroll om et par timer, mener han.

FÅR FLYTTE HJEM: Bildet viser Mykland sentrum i Froland fredag ettermiddag. De evakuerte får nå flytte hjem. Foto: Heimevernsdistrikt 07 / SCANPIX
FÅR FLYTTE HJEM: Bildet viser Mykland sentrum i Froland fredag ettermiddag. De evakuerte får nå flytte hjem. Foto: Heimevernsdistrikt 07 / SCANPIX Vis mer