Evakuerte Gardermoen etter brannalarm

Brannalarm utløst i ankomsthallen.

FALSK ALARM: Det viste seg at det var et lite barn som utløste en brannalarm på Oslo Lufthavn søndag kveld. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet
FALSK ALARM: Det viste seg at det var et lite barn som utløste en brannalarm på Oslo Lufthavn søndag kveld. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) ble søndag kveld evakuert etter at en manuell brannalarm ble utløst like før klokka 19.30.

- Det eneste vi vet så langt er at en brannalarm har blitt utløst i ankomsthallen. Hele flyplassen evakueres, noe som er normal prosedyre ved brannalarmer, sa vaktleder Marianne Huseby ved politiet på Gardermoen rundt 19.30.

Falsk melding Under en halv time senere fikk alle reisende lov til å slippe inn i bygningen igjen.

- Det var en falsk melding og alt er nå tilbake til normalen. Det viste seg at det var et lite barn som utløste alarmen ved en feiltagelse, sier Huseby til Dagbladet klokka 19.55.

Vakthavende direktør ved OSL, Ole Jørgen Holt Hanssen, bekrefter at flyplassen ble evakuert og at situasjonen er avklart.

Forsinkelser Avinor melder om forsinkelser på flere avganger fra Oslo Lufthavn etter hendelsen. Holt Hanssen avviser at forsinkelsene har noe med evakueringen å gjøre.

- Det er uvær sørover i Europa som gir virkninger inn på det norske nettet også. I dag har vi hatt omtrent 60 prosent punktlighet, slik har det også vært de siste dagene. Det er ikke noen betydelige forsinkelser som følge av evakueringen, sier han til Dagbladet.

EVAKUERES: Oslo lufthavn Gardermoen evakueres etter at en brannalarm har blitt utløst. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet
EVAKUERES: Oslo lufthavn Gardermoen evakueres etter at en brannalarm har blitt utløst. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer