Evakuerte hjem for én dag

De 210 evakuerte i Finnmark får dra hjemmom i dag, men må forlate husene sine igjen i kveld. I dag er det trygt under snøskavlene, men været forverrer seg igjen til kvelden, viser værvarslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De som har vært evakuert lengst har vært hjemmefra én uke nå. I Hammerfest er det 153 evakuerte, og politiet bestemte i dag tidlig at de kan dra hjemmom for å ordne med nødvendige ting, bare de er tilbake på sine evakueringsbosteder klokka 19 i kveld.

- Akkurat nå er det vindstille i Hammerfest, så det er trygt å dra tilbake. Men værvarslet for de neste 24 timene er så dårlig at vi ikke kan la noen flytte hjem permanent ennå, sier politiførstebetjent Fred Davidensen.

Også de 47 personene i Måsøy og de åtte i Alta får trolig dra hjemmom en tur i dag.

Været hindret minister

Kommunalminsiter Sylvia Brustad skulle landet i Hammerfest klokka 11.30 i dag. Men på grunn av store snømengder er flyplassen i Hammerfest stengt i formiddag, så Brustad må trolig lande i Alta og bli kjørt de 140 kilometerten til Hammerfest med bil. I Hammerfest kommer hun til å bli vist rundt i de rasfarlige områdene av kommunen og raseksperten fra NGI.

Brustad kommer til å får høre fra ordfører i Hammerfest, Alf E. Jakobsen at det kommer til å koste 100 millioner kroner å sikre de verste områdene, men det er ikke ventet at Brustad i dag vil gi løfte om økonomisk støtte til skredsikring.

TUNNEL: Beboere i Freidigveien i Hammerfest vil slippe mer måking, og har gravd en 15 meter lang snøtunnel fra veien fram til inngangsdøra.