Evakuerte kaia i Geiranger

Hele havneanlegget ble sperret av i Geiranger i ettermiddag og alle personer ble jaget ut inntil området ble kontrollert.

EVAKUERER: Kystverket har økt sikringstiltakene i alle norske havner. På kaiene i Geiranger er det iverksatt evakuering av folk. Utenfor ligger daglig flere cruisebåter. 

Arkivfoto: Mette Møller / Dagbladet
EVAKUERER: Kystverket har økt sikringstiltakene i alle norske havner. På kaiene i Geiranger er det iverksatt evakuering av folk. Utenfor ligger daglig flere cruisebåter. Arkivfoto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Havnesjef Rita Berstad Maraak i Geiranger sier til Dagbladet at det har vært tre cruiseskip på besøk i Geiranger på samme tid i ettermiddag.

- Stor forståelse - I den forbindelse valgte vi å sperre av havneanlegget og evakuere de personene som var inne i terminalen og tenderbygget som tar imot småbåtene fra cruiseskipene. Vi hadde kontakt med politiet og gjennomførte dette i tråd med sikringsnivå 2 som ble iverksatt i dag. Publikum viste stor forståelse for det vi gjennomførte. Nå er aksjonen over og alle passasjerene til cruiseskipene blir fraktet tilbake til sine skip, sier Rita Berstad Maraak.

Dagbladet har snakket med en småbarnsmor som i dag var i ferieanlegget da de plutselig ble evakuert.

- Ganske ekkelt - Ferjeleiet er stengt. De sa det var en terroraksjon, og vi får ikke slippe inn. Det var ganske ekkelt, sier hun.

Kommunikasjonsdirektør Solveig Moe Frøland i Kystverket sier at sikringsnivået for norske havner er økt fra nivå 1 til nivå 2.

- Dette ble gjort i ettermiddag ved 1500-tida som følge av den trusselvurderingen som er blitt kjent i dag. Det økte sikringsnivået gjelder alle norske havneanlegg som omfattes av den internasjonale ISPS-koden, sier Solveig Moe Frøland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer