Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakuerte må betale hotellregning selv

De som ble evakuert under togbrannen på Lillestrøm føler seg snytt og lurt av NSB og Skedsmo kommune. Ikke nok med at de måtte forlate hjemmene sine under dramatiske forhold, nå må de betale hotellregninga selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I begynnelsen av april krasjet to tog utenfor Lillestrøm stasjon, og 92 tonn propan i en tankvogn utgjorde en enorm eksplosjonsfare. Mange av beboerne i området måtte i hui og hast evakuere, og tok inn på hotell. De tok det som en selvfølge at regninga for det ufrivillige hotelloppholdet skulle kommunen dekke gjennom en eventuell rettsak mot NSB. Nå har beboerne fått regninga i posten med beskjed om å betale sjøl.

- Dette er dårlig gjort, og vi kommer ikke til å betale, sier beboer Tom Sjølie til TV2 Nyhetene. Han mener at NSB burde betale de nærmere 500 000 kronene som hotelloppholdet for de evakuerte kostet. Men det har statsbanene ingen planer om.

- Vi har ikke kommet med noen lovnader om å dekke hotellregningene, sier Kjell Frøyslid leder av NSB Gods til TV2.

NSB syns det har vært sjenerøse ved at de har dekket egenandelen for beboerne. De må selv kreve hotellregninga dekket av sine respektive forsikringsselskap.

Kommunen mener de ikke har lovet å kreve utgiftene dekket av NSB, og at beboernes misnøye skyldes en misforståelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media