Evakuerte OL-fakkelen med buss til hemmelig sted

Fullstendig kaos i San Francisco. Avslutningsseremonien avlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du i San Francisco? Send oss tips og bilder fra kaoset på SMS/MMS til 2400 eller e-post til 2400@dagbladet.no. Vi nås også på telefon 24 00 00 00.(Dagbladet.no):  Det tok mindre enn et kvarter før skandalen var et faktum i San Francisco.

Klokka 22.40 norsk tid visste ingen utenfor den innvidde kretsen  hvor OL-fakkelen var blitt av, etter at fakkelbæringen plutselig ble avbrutt og sikkerhetsmannskaper og politi forsvant inn i et lagerbygg.

Like etter raste flere kjøretøy i en politieskortert konvoi bort fra området, uten at media eller de mange tusen tilskuerne langs den opprinnelige ruta fikk vite noe om hva som skjedde.

Mens et skuffet publikum sto slukørede igjen, startet katt- og mus leken med sabotasjevillige demonstanter, til tross for at fakkelstafetten har blitt planlagt i flere måneder.

Det begynte først å gå rykter om at  fakkelen skulle ombord i en båt, men samtidig meldte flere medier at fakkelen kunne ha blitt geleidet inn i en ventende buss.

Dukket opp Så, klokka 23.05 norsk tid, ble det kjent at myndighetene hadde fraktet OL-ilden omtrent to kilometer innover i San Francisco og levert den til to fakkelbærere der,  borte fra demonstrantene og media, melder nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer