Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evakuerte slipper å betale

Beboere i Lillestrøm og Rælingen som måtte evakuere under togbrannen slipper likevel å betale hotelloppholdet selv. Forsikringsbransjen tar regninga som kommunen ikke ville betale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beboerne i Rælingen kan forsåvidt puste lettet ut. De slipper å betale regningen for det ufrivillige hotelloppholdet i begynnelsen av april i år. Mange fikk beskjed om å slippe alt de hadde i hendene og evakuere da et tog med 92 tonn propan begynte å brenne. De evakuerte fikk klar beskjed om at regningen for hotelloppholdet skulle dekkes av Rælingen kommune i første omgang, som eventuelt ville gå til erstatningssak mot NSB, forteller Tom Sjøli til Dagbladet.no

Fikk regninga

Stor var derfor overraskelsen og raseriet da kommunen sendte et brev til Sjøli og de andre evakuerte med beskjed om at hotellet måtte de betale selv.

- Hadde vi visst at vi skulle få regningen ville vi valgt en billigere løsning enn Oslo Plaza, sier Sjølie. Kommunen bestilte ifølge Sjøli 40 rom på det standsmessige hotellet.

Men forsikringsbransjen kommer nå Sjølie og de andre til unnsetning.

Gi oss regninga!

Informasjonssjef Jack Frostad i If forsikring har brukt store deler av dagen på å forklare at Sjølie og de andre evakuerte kan sende regningen til sitt forsikringsselskap som vil betale hele regninga for dem.

- Det er jo litt kjedelig dette, sukker Frostad som beroliger Sjøli og de andre.

Alle som har innbo- eller villaforsikring kan sende hotellregninga til sitt forsikringsselskap som vil betale størstedelen av regninga. NSB har allerede sagt at de vil dekke egenandelen.

- Ta kontakt med selskapet så snart du har fått regninga, slik at man kan få opprettet en skadesak, oppfordrer Frostad.

Fornøyd

Tom Sjøli er fornøyd med at han slipper å betale for det ufrivillige fraværet hjemmefra. Men han syns fortsatt det er kommunen og NSB som prinsippielt burde betale regninga på omlag 500 000 kroner.

- Det er i prinsippet ikke riktig at våre selskap skal betale dette. Det er dårlig av kommunen å gi seg så lett mot NSB, syns Sjøli. Men han er fornøyd med at saken har løst seg uten krangel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media