EVAKUERTE STAVANGER LUFTHAVN SOLA: En saks som glapp igjennom sikkerhetskontrollen i dag tidlig. Da måtte hele lufthavnen evakueres. Her fra streiken i 2008.
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
EVAKUERTE STAVANGER LUFTHAVN SOLA: En saks som glapp igjennom sikkerhetskontrollen i dag tidlig. Da måtte hele lufthavnen evakueres. Her fra streiken i 2008. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

Evakuerte Sola lufthavn etter saks i koffert

Slapp gjennom sikkerhetskontrollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Alle passasjerer på Stavanger lufthavn Sola måtte evakueres fra sikkerhetsområdet fredag morgen. Årsaken var at en saks slapp gjennom sikkerhetskontrollen.

En svikt i sikkerhetskontrollen førte til at en koffert med en saks kom inn i sikkerhetsklarert område. Det førte til at alle passasjerer på innenriks- og utenriksterminalen måtte evakueres og passere sikkerhetskontrollen på nytt, skriver Stavanger Aftenblads nettutgave.

- Dette skal ikke skje, det er svært beklagelig. En koffert som inneholdt en saks, ble ikke kontrollert. Saksen ble oppdaget på skjermen, men før sikkerhetsvakten fikk tak i den, hadde passasjeren forsvunnet med kofferten. Dermed måtte vi sikkerhetsklarere alle passasjerene om igjen, sier lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen.

Han anslår at et par hundre passasjerer ble rammet av forsinkede avganger som følge av evakueringen.

NTB