Brann på Statoil-plattform

Evakuerte Statfjord A på grunn av brann

Brøt ut brann i ei pumpe.

EVAKUERT: I morges brøt det ut brann i ei pumpe på Statoil-opererte Statfjord A i Nordsjøen. Foto: NTB Scanpix
EVAKUERT: I morges brøt det ut brann i ei pumpe på Statoil-opererte Statfjord A i Nordsjøen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statoil har evakuert deler av personellet og stanset produksjonen på Statfjord A-plattformen i Nordsjøen etter at det brøt ut brann i en pumpe søndag morgen. Ingen skal ha kommet til skade.

Plattformsjefen meldte om røykutvikling og brann klokken 8.20 søndag morgen, opplyser Statoil en pressemelding. Brannen er bekreftet i en pumpe i et utstyrsskaft og det pågår brannslukking samtidig med at personell flyttes fra Statfjord A til Statfjord B-plattformen.

– Det var 67 personer om bord da hendelsen oppsto. Kl. 10.00 var 20 personer flyttet til Statfjord B med SAR-helikopter, skriver Statoil.

Brannen er begrenset til ett område i utstyrsskaftet som er atskilt med brannskillere. Produksjonen på plattformen er nedstengt, og mannskap uten beredskapsoppgaver er mønstret til livbåtene.

I 11.30-tida meldes det om at brannen på Statfjord A-plattformen ser ut til å være slukket.

Det opplyser pressetalsmann Ola Morten Skauby i Statoil til Sysla. Deler av mannskapet på plattformen tas nå tilbake fra livbåtene. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer