Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann på Statoil-plattform

Evakuerte Statfjord A på grunn av brann

Brøt ut brann i ei pumpe.

EVAKUERT: I morges brøt det ut brann i ei pumpe på Statoil-opererte Statfjord A i Nordsjøen. Foto: NTB Scanpix
EVAKUERT: I morges brøt det ut brann i ei pumpe på Statoil-opererte Statfjord A i Nordsjøen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil har evakuert deler av personellet og stanset produksjonen på Statfjord A-plattformen i Nordsjøen etter at det brøt ut brann i en pumpe søndag morgen. Ingen skal ha kommet til skade.

Plattformsjefen meldte om røykutvikling og brann klokken 8.20 søndag morgen, opplyser Statoil en pressemelding. Brannen er bekreftet i en pumpe i et utstyrsskaft og det pågår brannslukking samtidig med at personell flyttes fra Statfjord A til Statfjord B-plattformen.

– Det var 67 personer om bord da hendelsen oppsto. Kl. 10.00 var 20 personer flyttet til Statfjord B med SAR-helikopter, skriver Statoil.

Brannen er begrenset til ett område i utstyrsskaftet som er atskilt med brannskillere. Produksjonen på plattformen er nedstengt, og mannskap uten beredskapsoppgaver er mønstret til livbåtene.

I 11.30-tida meldes det om at brannen på Statfjord A-plattformen ser ut til å være slukket.

Det opplyser pressetalsmann Ola Morten Skauby i Statoil til Sysla. Deler av mannskapet på plattformen tas nå tilbake fra livbåtene. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!