Evaluering av sexkjøpsloven legges fram neste uke

Evalueringen av sexkjøpsloven legges fram for Stortinget i løpet av neste uke, melder Justisdepartementet. Det er politisk flertall for å fjerne loven.

SELGER SEX FORAN STORTINGET: I fjor avslørte Dagbladet hvordan sex ble solgt fritt foran Stortinget. Nå skal forbudet mot sexkjøp evalueres. Foto: Øistein Norum Monsen
SELGER SEX FORAN STORTINGET: I fjor avslørte Dagbladet hvordan sex ble solgt fritt foran Stortinget. Nå skal forbudet mot sexkjøp evalueres. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Det uavhengige analyseselskapet Vista Analyse vil i neste uke legge fram en evaluering av loven som forbyr kjøp, men ikke salg av sex, skriver ABC Nyheter.

Et stortingsflertall bestående av Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet ønsker å fjerne loven.

- Det verste er at loven fører til at de som prostituerer seg, får en enda verre hverdag. Vi kan forby til krampen tar oss, det blir ikke borte likevel. Jeg tror ikke loven har gjort det enklere for prostituerte, heller tøffere, sier medlem av Stortingets justiskomité Jan Arild Ellingsen (Frp).

Venstres Sveinung Rotevatn uttalte til Dagsavisen i juli at med mindre evalueringen er overraskende positiv, ønsker partiet å fjerne loven.

- Slik jeg ser det, står sexkjøpsloven i veien for å løse de virkelige problemene. For å bekjempe menneskehandel tror jeg det er viktigere å fokusere på sosiale tiltak enn å gå etter dem som kjøper sex, sa han.

Sexkjøpsloven ble innført av den rødgrønne regjeringen i 2009, og verken Høyre, Frp eller Venstre ønsket loven da den trådte i kraft.

(NTB)