NEKTET:  Avgangselev ved Twin Peak Charter School, Evan Young, ble nektet å holde sin tale for medelevene sine, fordi han hadde tenkt å komme ut av skapet. Foto: Jonathan Castner/The Daily Camera via AP/NTB scanpix
NEKTET: Avgangselev ved Twin Peak Charter School, Evan Young, ble nektet å holde sin tale for medelevene sine, fordi han hadde tenkt å komme ut av skapet. Foto: Jonathan Castner/The Daily Camera via AP/NTB scanpixVis mer

Evan (18) ble nektet å komme ut av skapet foran medelevene sine. Så fikk han endelig sjansen

- Det er min største hemmelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Evan Young (18) fra Longmont i delstaten Colorado, ble avgangseleven ved Twin Peak Charter School med best karakterer. Tradisjonen tro får denne eleven, kalt valedictorian, holde en tale for alle sine medelever ved en avslutningsseremoni.

Evan ble imidlertid nektet å holde tale, og navnet og prestasjonen hans ble ikke engang nevnt under den høytidelige seremonien.

Dette var fordi 18-åringen hadde tenkt til å bruke anledningen til å komme ut av skapet.

- Det var ikke greit Twin Peaks Charter Academy High School nektet Young å holde talen da de fant ut av hans intensjoner, i tillegg varslet skoleledelsen hans foreldre og avslørte hemmeligheten han hadde båret på.

Det var etter at rektor BJ Buchmann gikk gjennom Youngs tale, eleven fikk beskjeden. Han måtte gjøre en rekke endringer, blant annet fjerne delen der han skulle fortelle medelevene sine at han var homofil.

Young sendte en revidert versjon til rektoren, men nektet å ikke være åpen om sin seksuelle legning.

Rektoren ringte deretter Youngs far. Evan Young forteller til lokalavisa Boulder Daily Camera at det var første gang foreldrene hørte noe om hans seksuelle legning.

- Foreldrene mine er veldig liberale, så det var greit for dem. Det var imidlertid ikke greit for meg at de ble fortalt det på den måten, sier Young.

Han ønsket å fortelle om hemmeligheten han hadde båret på.

- Det meste av det jeg skulle prate om, handlet om dumme ting, som bøker jeg skulle ha lest, eller lekser jeg ikke likte. Jeg bygget imidlertid talen opp til å fortelle hemmeligheten min. Hovedpoenget mitt var at man skal være respektfull mot mennesker, selv om du ikke er enig med dem. Jeg tenkte at min legning ville være en god måte å fortelle det på, sier han.

Young fikk aldri sjansen til å holde talen under seremonien, men hemmeligheten hans var ute. Denne uka fikk han imidlertid sjansen til å holde talen sin.

- Min største hemmelighet Under et veldedighetsarrangement for en LGBT-forening fikk han holde talen som han egentlig skulle holde for medelevene sine.

- Det er min største hemmelighet. Jeg er homofil.

- Jeg skjønner at dette kanskje er støtende for noen mennesker, men det er den jeg er. Uansett om du alltid har mistenkt dette, eller om det er et fullstendig sjokk, så vet du det nå. sa han under talen, ifølge Huffington Post.

Ifølge det amerikanske nettstedet Democracynow setter skolen nå i gang en gransking rundt avgjørelsen om å nekte Young å tale.

Det skjer etter at kongressmedlem fra Colorado, Jared Polis, som også er homofil, ba skolen om å undersøke saken.

Skolen argumenterte i etterkant av talenekten med at en diskusjon om seksuell legning ikke passet seg under en avslutningsseremoni.