- Evan (23) angrep og knivstakk 8-åring i spillehall

Mens foreldrene skrekkslagne så på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Foreldrene ble skrekkslagne vitner da en fremmed mann snek seg innpå deres åtteårige sønn som sto og spilte dataspill i en familierestaurant/spillehall i Westbury på Long Island fredag, skriver Mailonline.co.uk.

Uten forvarsel trakk den fremmede mannen fram en nesten 9 cm lang jaktkniv, grep tak i gutten og stakk ham fem ganger i ryggen.

Åtteåringen maktet å stavre seg noen meter mot moren, før han kollapset i en blodpøl.

Gjerningsmannen snudde seg for å dra fra åstedet - men guttens far og en annen spisegjest klarte å få fatt i ham før han forsvant.

Overlevde Den knivstukne gutten ser ut til å klare seg bra; han ligger på sykehus uten livstruende skader, men behandles for ei punktert lunge. Ifølge AP forventes han å bli helt frisk.

Den angivelige gjerningsmannen, Evan Sachs (23), må nå svare for drapsforsøk, overfall og våpenbesittelse.

Ifølge påtalemyndigheten har Sachs en historie med psykiske problemer. Et brev han har skrevet, skal indikere at han planla å skade et barn.

Psykiatrisk pasient Sachs skal selv ha forklart politiet at han hele dagen vanket på diverse kjøpesentra på Long Island og henvendte seg til unge gutter - men det var først i 20.30-tida at han gjorde noe mer enn å snakke.

23-åringens forsvarere vektlegger på sin side at han har vært under psykiatrisk pleie i lengre tid, og at han nylig har gått over på nye medisiner. De har nå iverksatt sin egen etterforskning for å komme til bunns i angrepet.

Sachs, som jobber som kinovakt, har ikke noe kriminelt rulleblad fra før og beskrives av venner og lærere fra skoletida som hardtarbeidende og intelligent.

Han erklærte seg ikke skyldig da han møtte i retten første gang på lørdag. Han holdes nøye øye med i fengselet, i frykt for at han skal ta livet sitt.

SIKTET FOR ANGREPET: Evan Sachs (23) ble pågrepet på åstedet, men erklærer seg ikke skyldig for knivangrepet. Foto: POLITIET
SIKTET FOR ANGREPET: Evan Sachs (23) ble pågrepet på åstedet, men erklærer seg ikke skyldig for knivangrepet. Foto: POLITIET Vis mer