Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evangeliesenteret arvet denne hytta. Nå er den feriested for Lise og Ludvig Karlsen.

Eiendommer Evangeliesenteret har fått i gave, eller som har vært subsidiert av det offentlige, har gått på billigsalg til ansatte og venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les også:

  Fikk 260 mill. uten spørsmål

  TRYSIL/FINNSKOGEN (Dagbladet): Denne hytta i Trysil testamenterte et eldre søskenpar til Evangeliesenteret. Hytta var søskenparets største verdi, og de ville, ifølge kilder Dagbladet har vært i kontakt med, at deres arv skulle komme Evangeliesenteret til gode.

  I dag eies hytta av Lise og Ludvig Karlsen privat.

  Påskehytte


  To år etter at den eldste kvinnen døde, ble hytta overdratt til ledelsen privat. Eiendommen ble ifølge skjøtet ikke bydd fram på det åpne markedet, og er solgt til en lavere pris enn det som på testamentet er angitt verdi.

  Lise og Ludvig Karlsen hevder dette var en overdragelse som var praktisk og økonomisk for alle parter.

  - Hytta ble testamentert fra to damer som ville vi skulle gjøre noe for bygda deres. Vi er der oppe i påsken og holder møter, sier Lise Karlsen til Dagbladet.

  - Men det var jo Evangeliesenteret - og ikke dere personlig - som arvet hytta?

  - De hadde en visjon om at det skulle skje noe i Trysil. Hytta kunne ikke fungere som et evangeliesenter, så det var styret som gikk inn for at den ble overdratt til oss. Vi kjøpte den for 150000 kroner. Det var verdien på hytta. Den er ikke verdt mer, og er ikke noe luksus. Det var egentlig vi som arvet hytta. Det var best å gjøre det på denne måten, for da kunne vi - ikke Evangeliesenteret - betale utgiftene, svarer Lise Karlsen.

  - Hvorfor ble den ikke lagt ut til offentlig salg?

  - Jeg tror ikke vi hadde fått noe særlig mer. Ved siden av hytta ligger det et småbruk som ikke er blitt solgt etter to år på markedet. Det var et ønske for oss å benytte dette i evangelisk sammenheng. For å unngå kritikk ønsket vi å gjennomføre et kjøp på grunnlag av takst. Evangeliesenteret hadde ikke interesse av hytta, svarer hun.

  Lise og Ludvig Karlsen ser ikke problemer med at Evangeliesenterets eiendommer selges til lavere pris til ansatte. Lise Karlsen sier at ytterligere tre eiendommer skal selges i nærmeste framtid.

  Hytta i Trysil er ikke den eneste eiendommen som Evangeliesenteret har solgt videre til ansatte for en lav pris. Like før jul kjøpte en person med en sentral stilling i senteret et helt behandlingssenter på Finnskogen for 150000 kroner. Kjøpesummen for den store eneboligen med hundegård og åtte soverom var langt under takst.

  Flere eiendommer


  - Dette var et senter som vi hadde problemer med å få fylt opp, og som har en spesiell historie. Derfor valgte vi å selge til under takst, sier Lise Karlsen.

  Evangeliesenteret har også solgt en enebolig i Notodden og en enebolig i Grogn til ansatte for lave summer. Begge disse eiendommene er i dag pantsatt for beløp som er betydelig større enn kjøpssummene.

  Dagbladet kjenner også til at Evangeliesenteret for tida jobber med et salg av en større eiendom i Rakkestad i Østfold. Denne eiendommen skal ha en takst på vel 2,5 millioner kroner.

  - Vi overtar ofte ukurante eiendommer som vi tror det er vanskelig å få solgt videre. Det er vel kanskje derfor vi får dem i første omgang, sier Lise og Ludvig Karlsen.

  Ansatte ved Evangeliesenteret som Dagbladet har snakket med, reagerer på salgene. Flere mener at dette er ekteparets måte å belønne ansatte som er lojale mot dem.

  Alle eiendomssalgene har vært styrebehandlet.

TRYSIL: I 1997 testamenterte et eldre søskenpar denne hytta til Evangeliesenteret. Nå er den privat feriested for Lise og Ludvig Karlsen. Ansatte ved Evangeliesenteret som Dagbladet har snakket med, reagerer på salgene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media