Evelina (13) ble hengt ut i falsk sexvideo

Hadde lagt ut bilde på ungdomsside på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 13 år gamle Evelina Hammelfeldt fikk sjokk da hun plutselig ble bombardert med slibrig e-post fra kåte nettsurfere. Men det stoppet ikke der: Årsaken til alle sexmailene er at noen har brukt et bilde av henne og montert det inn i en sexvideo som er spredd på Internett.

- Evelina brøt sammen. Hun syntes det var svært ubehagelig, sier faren Niklas til Expressen. På fem minutter fikk 13-åringen over 50 e-poster.

- Da stengte vi av PC-en. Den blir ikke slått på igjen heller, sier Evelinas far.

Profil

Evelina, som kommer fra Lerberget utenfor Höganäs, har selv laget ei profilside på ungdomsnettstedet Lunarstorm. På sida har hun lagt ut helt vanlige bilder av seg selv.

- Det er sånt ungdommer gjør. Man forventer ikke at det skal få så katastrofale følger, sier Niklas Hammelfeldt.

Den falske videoen, der Evelinas ansikt er montert på en annens nakne kropp med svære bryster, er blitt spredd via den Microsoft-eide nettsida MSN.

- Jeg følte meg forferdelig da jeg fikk se det, sier Evelina. At hun i videoen kommer med oppfordringen «Kom og ta meg», gjør ikke saken bedre.

SJOKKERTE: Evelina og Niklas Hammelfeldt. Foto: STEFAN LINDBLOM/HGH-BILD
SJOKKERTE: Evelina og Niklas Hammelfeldt. Foto: STEFAN LINDBLOM/HGH-BILD Vis mer

I går fortalte Evelina selv om sexvideoen i klassen for å stoppe ryktespredningen.

- Sånn dritt skal ikke få skje. Det er enormt krenkende for dem som rammes, sier faren Niklas, som nå har anmeldt episoden som seksuelt overgrep til politiet.

- Vær forsiktige

- Saken blir ikke lett å oppklare, sier nettpolitimann Robert Prütz til Expressen. Han råder alle nettbrukere til å være forsiktige med å utlevere seg selv på nettet, i tillegg til å ha brannmurer og virusprogram oppdatert for å forhindre tyveri av for eksempel bilder.

Niklas Hammelfeldt oppfordrer alle foreldre til å sjekke hva barna bruker dataen til.

- Dette burde være en vekker for alle, sier Evelinas far.