Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Even (15) døde i Filipstad-tunnelen. Bisettes i dag

Even Warsla Meen (15) døde i den tragiske ulykken. Kjæresten Miranda Ajaxson og vennen Oscar Widuto ble hardt skadet.

DØD: 15 år gamle Even Warsla Meen omkom i tunnelulykken i Filipstad vest i Oslo sentrum 24. februar. Video: Emilie Rydning. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Even Warsla Meen (15), som døde i den tragiske ulykken i togtunnelen ved Filipstad i Oslo søndag 24. februar, bisettes kl. 14 i dag fra Frogner kirke.

SKADET: Miranda Ajaxson.
SKADET: Miranda Ajaxson. Vis mer

15-åringens kjæreste Miranda Ajaxson og vennen Oscar Widuto ble hardt skadet i ulykken. Alle de tre tenåringene er født i 2003.

Bildene av de tre er i dag offentliggjort i forbindelse med bisettelsen i samråd med de tre familiene.

Skulle feire bursdag

I minneordet etter 15-åringen beskriver mor Gry Warsla hva som skjedde i de skjebnesvangre minuttene før han døde, og kjæresten hans Miranda Ajaxson og vennen Oscar Widuto ble alvorlige skadet.

- Søndag for halvannen uke siden var Miranda og din gode kompis Oscar på besøk. Dere gikk en tur ned til området rundt fritidsklubben. Vi ventet på dere hjemme med taco og kake, en bursdagskake som du og Miranda selv hadde hadde bakt tidligere på dagen. For Miranda fylte 16 år den dagen og vi skulle feire henne. Du kom aldri tilbake, sier moren i minneordet.

SKADET: Oscar Widuto.
SKADET: Oscar Widuto. Vis mer

- Den ungdommelige nysgjerrigheten deres førte dere over et lavt gjerde på tomta til fritidsklubben, for å utforske et parkert tog. Noe som mange ungdommer har gjort før dere. Du var aldri typen som tok sjanser eller utfordret skjebnen, og du tok alltid de trygge valgene. Men noe gikk galt, fryktelig galt. Det er vi ubeskrivelig lei oss for. Vi lover å gjøre alt vi kan for å påvirke de ansvarlige til å øke sikkerheten i slike områder, slik at dette ikke kan skje igjen med andre unge mennesker. Flere liv skal ikke gå tapt på denne måten, sier moren.

Hun sier i minneordet at de er veldig glade for at Miranda og Evens nære venn Oscar ser ut til å overleve.

Moren sier sønnen hadde en unik evne til å vise empati.

- Du kunne for eksempel ta kontakt med elever i skolegården som satt alene, og spurte «hvordan har du det»? Du kjente på hvordan andre hadde det, sier hun.

PREGET: Gutten som omkom I tunnelulykka i Oslo gikk på Ruseløkka skole. Det gjorde også én av de to tenåringene som ligger kritisk skadd på Haukeland Sykehus. Merete Hansen, rektor ved Ruseløkka skole, forteller at elever og ansatte er tydelig preget etter nyheten. Video: Madeleine Liereng Vis mer

Hun sier at sønnen var opptatt av rettferdighet og likeverd.

- Du elsket dyr, og har alltid presisert at dyr har lik verdi som mennesker.

I minneordet forteller moren at sønnen hadde vært kjæreste med Miranda Ajaxson i ca et halvt år før den tragiske hendelsen.

- Det siste halvåret fikk du oppleve kjærstelivet. Jeg er så glad for at du fikk oppleve kjærlighet fra Miranda. Du var en topp kjærestegutt. Hensynsfull og snill, sier hun.

I bisettelsen leste prest Arne Slørdahl også opp et minneord fra Evens søsken. Der beskriver søsteren Nanna sin siste samtale med lillebroren.

- Mot slutten av vår siste samtale skrev du «jeg elsker deg, Nanna». Og jeg svarte «og jeg elsker deg, Even». For sånn var vi. Vi ville gått i krigen for hverandre, heter det i minneordet.

Granskes

Ulykken granskes av politiet, Havarikommisjonen og Bane Nor.

Det har siden 2010 vært 36 «uønskede hendelser» i tunnelen.

Hendelsen fant sted ved et sidespor inne i en tunnel som primært benyttes for å snu tog. Området var sperret av, men deler av gjerdet på stedet er så lavt som 1,08 m.