Even (15) døde i Filipstad-tunnelen. Bisettes i dag

Even Warsla Meen (15) døde i den tragiske ulykken. Kjæresten Miranda Ajaxson og vennen Oscar Widuto ble hardt skadet.

DØD: 15 år gamle Even Warsla Meen omkom i tunnelulykken i Filipstad vest i Oslo sentrum 24. februar. Video: Emilie Rydning. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Even Warsla Meen (15), som døde i den tragiske ulykken i togtunnelen ved Filipstad i Oslo søndag 24. februar, bisettes kl. 14 i dag fra Frogner kirke.

15-åringens kjæreste Miranda Ajaxson og vennen Oscar Widuto ble hardt skadet i ulykken. Alle de tre tenåringene er født i 2003.

Bildene av de tre er i dag offentliggjort i forbindelse med bisettelsen i samråd med de tre familiene.

Skulle feire bursdag

I minneordet etter 15-åringen beskriver mor Gry Warsla hva som skjedde i de skjebnesvangre minuttene før han døde, og kjæresten hans Miranda Ajaxson og vennen Oscar Widuto ble alvorlige skadet.

- Søndag for halvannen uke siden var Miranda og din gode kompis Oscar på besøk. Dere gikk en tur ned til området rundt fritidsklubben. Vi ventet på dere hjemme med taco og kake, en bursdagskake som du og Miranda selv hadde hadde bakt tidligere på dagen. For Miranda fylte 16 år den dagen og vi skulle feire henne. Du kom aldri tilbake, sier moren i minneordet.

- Den ungdommelige nysgjerrigheten deres førte dere over et lavt gjerde på tomta til fritidsklubben, for å utforske et parkert tog. Noe som mange ungdommer har gjort før dere. Du var aldri typen som tok sjanser eller utfordret skjebnen, og du tok alltid de trygge valgene. Men noe gikk galt, fryktelig galt. Det er vi ubeskrivelig lei oss for. Vi lover å gjøre alt vi kan for å påvirke de ansvarlige til å øke sikkerheten i slike områder, slik at dette ikke kan skje igjen med andre unge mennesker. Flere liv skal ikke gå tapt på denne måten, sier moren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer