Eventyr- prinsen

Navn: Ari Behn Alder: 28 Yrke: Forfatter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ari Behn på plass i det norske kongehus? Det hadde vært noe, det. Kanskje er det bare et neste naturlig steg i en karriere som er så eksplosiv at den knapt hører hjemme i Norge. Romansespekulasjonene med prinsesse Märtha Louise kan synes å være helt på sin plass for en forfatter som framstår mer som en popstjerne, enn en som passer inn i vårt vanlige bilde av en herre av det skrevne ord.
  • For det er altså forfatter han er, om noen har glemt det. Ikke er den tjukk, og foreløpig er det det eneste han har gitt ut, men «Trist som faen» har gått hen og blitt solgt i ikke mindre enn 30000 eksemplarer siden utgivelsen i 1999. Knapt noen debutant i Norge i dag kan vise til maken. Boka er ei knippe fortellinger, ifølge VG så glimrende laget at seks øyne på terningen var helt på sin plass. Det skulle anmelderen aldri ha gjort. Behn så på hederen som sitt første store bytte, og fikk tatovert inn en lik terning på sin høyre overarm. Media innså her et stort potensial, og en gedigen Behn-sesong ble innledet i utallige aviser, ukeblader og radio-og TV-stasjoner. Snart var han overalt.
  • Litterær krangel med Tore Renberg, ja takk, midtsidesak i VG på lørdag, ja takk, portrettintervju med trimbladet Shape Up, ja takk, på fylla med Morten Abel, ja takk, kåret til Norges best kledde mann, ja takk og så videre. Inne i tallrike kroker satt The Establishment og vokste seg morske. Noe mer politisk og moralsk ukorrekt hadde ikke krysset deres litterære landevei siden Øvre Richter Frich.
  • Man kan si hva man vil om hans offentlige rolle, men han er i alle fall en veldig hyggelig gutt. Høflig og imøtekommende, morsom å være sammen med og en damenes mann. Det hjelper med en prinsessetittel, men Märtha skal få bruk for hele sitt kvinneregister i dette nye, nære bekjentskapet.
  • Det spørs hvor mye tid de får framover til å dyrke det nære vennskapet. Prinsessen har en travel representasjonstid foran seg, og Ari jobber med et nytt romanprosjekt. Det utspiller seg både i Afrika og i Las Vegas. Selvfølgelig. Som en ekte forfatter er han stadig på reise til et eller annet sted. «Å reise er nesten som en drøm der fiksjonen og virkeligheten møtes,» sa han til Dagbladet i 1999. Men hva nå? Det finnes flere fra det litterære miljøet som tror gutten aldri kommer til å gi ut ei bok igjen. Men det skal godt gjøres at det solide talentet fra debutboka plutselig skal være forsvunnet.
  • Når den neste boka en gang kommer, ser vi ikke bort fra at han er tilbake på tronen igjen.