Eventyrerens siste reise

Like etter klokka 19.30 i går lettet privatflyet med kista til Arne Næss jr. fra Cape Town International Airport. I morgentimene i dag ender reisen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CAPE TOWN (Dagbladet): Den store hvite limousinen med kista ruvet på motorveien mellom byen Paarl og Cape Town. Det var nesten helt blå himmel, og man kunne se alle fjelltoppene som ofte skjules av et lite skylag på den 45 kilometer lange ferden. På veien passerte man også fjellkjeden der eventyreren Arne Næss jr. mistet livet.

Leid privatfly

Framme i Cape Town kjørte bårebilen inn på den private delen av flyplassen der privatflyet ventet, en stor Bombardier Global Express. Flyet var hentet inn fra Johannesburg, og har flere ganger vært brukt av Burundis statsledere.

Mange seter var tomme da flyet ble gjort klart til avgang. Alt skjedde bak lukkede dører i en stor privat hangar. På området var det flere private vakter.

Ved 19.00-tida startet de opp motorene, og vel en halvtime etter - klokka 19.36 - var flyet i lufta. Flyturen til Norge tar vel 14 timer. Det var vennen og forretningsforbindelsen Johann Rupert som skal ha ordnet flyet. For vel ei uke siden tok han imot sin venn Arne Næss som kom på besøk full av entusiasme. I går tok de farvel.

Hentet Arne hjem

- Arne Næss var en god venn som blir dypt savnet, sa Rupert til Dagbladet tidligere i uka.

Milliardærfamilien har hele tida hold t seg i bakgrunnen, men de har tilrettelagt hjemreisen i samarbeid med ambassaden og de nærmeste pårørende.

Samboeren til Arne Næss, Camilla Astrup, kom til Sør-Afrika torsdag for å hente hjem sin døde mann. Torsdag tok hun et siste farvel i bårehuset i Paarl.

Når flyet lander i Norge i morgentimene i dag er det tunge oppdraget fullført. Paret har vært sammen i fire år, og har to små barn sammen.

SISTE FERD: Den over ti meter lange hvite Mercedesen ruvet på motorveien mellom Paarl og Cape Town. I bakgrunnen ser man de mektige fjellene hvor Arne Næss jr. omkom.
SORGTUNGE: Arne Næss senior og fru Kit-Fai Tsui.
DØD: Arne Næss jr. omkom i en klatreulykke i Sør-Afrika tirsdag.