Eventyret blir likevel virkelighet

Tåke stanset prinsesse Märtha Louise da hun skulle besøke elevene ved Kolnes skole i Rogaland i dag. Men prinsessen gir ikke opp, og kommer tilbake neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tåkedotter la en trolsk stemning over skoleplassen på Kolnes skole i morges. 217 forventningsfulle barn ventet forgjeves på prinsesse Märtha Louise som måtte snu på grunn av tåka.

Prinsessen har vist at hun er like glad i eventyr som barna på den lille barneskolen på Karmøy. Derfor inviterte skolen prinsesse Märtha Louise til en eventyrdag på skolen. I lang tid har elevene fra første til sjuende klasse forberedt seg til denne eventyrdagen med en ekte prinsesse. Derfor var skuffelsen stor da prinsessens fly ikke kunne lande fredag formiddag. Men i ettermiddag har ting endret seg.

Klump i halsen

- Jeg synes det er ganske trist, sa 11 år gamle Marthe Sjølyst til NTB, da hun forsto at prinsessen uteble.

Hun skulle fortelle om Asbjørnsen og Moe. Venninnen Katrine Knudsen har forberedt seg lenge til å vise prinsessen arbeid som elevene har laget til eventyrutstillingen.

- Jeg øvde hele torsdag og litt i dag, forteller hun.

Iselin Mikkelsen forteller med en stor klump i halsen at hun hadde gledet seg så mye til å se en ekte prinsesse. Og selv om ordfører Kjell Arvid Svendsen, fungerende politimester Odd Magne Haaversen og assisterende fylkesmann Harald Thune kom på besøk, var det ikke nok til å løfte stemningen blant elevene.

Rokkerer planer

Prinsesse Märtha Louise forsto veldig godt at elevene var skuffet da hun ikke dukket opp på grunn av værproblemene. Hun hadde likevel lyst til å glede barna, og i ettermiddag kom beskjeden.

- Prinsessen vil forsøke å reise til Kolnes skole på onsdag i neste uke, sier informasjonsansvarlig ved Slottet, Wenche Rasch til Dagbladet.no. Akkurat den meldingen vil nok glede de mange unge eventyrelskerne som ble skuffet før i dag.

Jobbet iherdig

De 217 elevene ved Kolnes skole hadde nemlig arbeidet i en snau måned med eventyrprosjektet. Ungene har jobbet iherdig med tema- og prosjektarbeid, og har hatt mer glede av folkeeventyrene enn de trodde var mulig. Likevel hadde de håpet å få dele denne gleden med prinsesse Märtha Louise.

- Vi var skuffet før i dag, men nå er jeg voldsomt happy, sier rektor Magnar Jordåen til Dagbladet.no.

Han fikk ikke informert elevene om den gledelige vendingen i saken før de gikk hjem for helgen, men han har følgende melding til elevene gjennom Dagbladet.no

- Gled dere! Prinsessen kommer likevel

I ettermiddag har også fylkesmann og ordfører sagt at de stiller på nytt på onsdag i neste uke når eventyrprinsessen gjester Kolnes skole. Alt skal ligge til rette for en festdag - bare været spiller på lag.

MÅTTE SNU: Prinsesse Märtha måtte melde pass for tåka. Dermed fikk eventyret en trist slutt for Karmøy-elevene.Foto: SCANPIX