Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Eventyret vårt endte på en brutal måte

Mattelæreren som rømte med Megan (15) trodde Frankrike ville være et mer tolerant land.

SENDT HJEM: Megan Stammers går ombord i et fly i Bordeaux lørdag, ti dager etter at hun rømte med sin 30 år gamle mattelærer. Foto: JEAN-PIERRE MULLER / AFP Photo / NTB Snacpix
SENDT HJEM: Megan Stammers går ombord i et fly i Bordeaux lørdag, ti dager etter at hun rømte med sin 30 år gamle mattelærer. Foto: JEAN-PIERRE MULLER / AFP Photo / NTB Snacpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble et tårevått møte da 15 år gamle Megan Stammers ble gjenforent med sine foreldre lørdag formiddag.

Med moren pass rømte hun til Frankrike sammen med sin 30 år gamle mattelærer, Jeremy Forrest. Mens Megan ble sendt tilbake til England, ble Forrest sittende i varetekt i Frankrike. Til sin franske advokat Daniel Lalanne forteller han at han er «skuffet» over pågripelsen.

- Han sa han var veldig skuffet over at eventyret endte så brutalt. Han er en sjarmerende ung mann, og virker mye yngre enn det han er, sier advokaten til britiske Mirror.

- Han prøver å holde motet oppe og vurderte det aldri som at de var «på rømmen». Han ble arrestert da han prøvde på finne seg en jobb i Bordeaux. Han anså Frankrike som en land som ville være mer forståelsesfullt.

To identiteter Forrest brukte selv to identiteter og kalte seg både Jack Grant og Jack Francis Dean. Han satte også opp en fransk e-postkonto i et av navnene før han begynte å søke jobber i landet. 

I Bordeaux sjekket de to inn på et to-stjerners hotell, skriver britiske The Telegraph.

Det var da Forrest begynte å levere inn CV-er hos ulike barer at han ble oppdaget. På CV-en hadde han blant annet skrevet han han hadde journalistutdannelse.

PÅ RØMMEN: Bilder fra et overvåkingskamera fanget opp mattelæreren og Megan (15) på en ferje. Foto: SUSSEX POLICE / EPA
PÅ RØMMEN: Bilder fra et overvåkingskamera fanget opp mattelæreren og Megan (15) på en ferje. Foto: SUSSEX POLICE / EPA Vis mer

Saken har vært mye omtalt i britiske medier de siste dagene, og det har dukket opp flere historier om mattelæreren som også skal ha sent meldinger til andre elever og invitert dem til konserter han har hatt på ulike barer.

Gift Ifølge Telegraph planla Forrest at de to skulle bo i Frankrike frem til juni neste år, da Megan fyller 16. Daily Mail skriver i dag om lærerens kone Emily, som han giftet seg med i 2011, og hvordan hun fattet mistanke under en tur til Thailand for å feire bryllupsdagen tidligere i år.

- Jeremy på balkongen (han holdt seg der mesteparten av kvelden), skrev kona på nettstedet Tripadvisor.

Like før reisen hadde Forrest vært på tur med klassen sin, og Megan var en av studentene som var med på turen. Det var på denne turen flere elever skal ha sett læreren og Megan holde hender under flyturen hjem.

Megan ble meldt savnet da verken hun eller mattelæreren møtte på skolen 21. september. De frustrerte foreldrene ba henne innstendig om å melde seg.
 
- Meg, kjære, jeg er ødelagt og jeg bryr meg ikke om hvorfor du har gjort det, jeg vil bare vite om du har det bra. Si ifra om du er trygg, ring meg, send meg en melding eller en privat melding på Facebook. Jeg må vite at du har det bra, elskling, sa moren til en uttalelse.

SAVNET: Megans venner opprettet en side på Facebook hvor de etterlyste 15-åringen. Hun er nå tilbake hos foreldrene i England etter å ha vært på rømmen med mattelæreren sin i 10 dager. Foto: Find Megan Stammers / Facebook
SAVNET: Megans venner opprettet en side på Facebook hvor de etterlyste 15-åringen. Hun er nå tilbake hos foreldrene i England etter å ha vært på rømmen med mattelæreren sin i 10 dager. Foto: Find Megan Stammers / Facebook Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media