Eventyrhus for eventyrprinsessen

Märtha og Ari har funnet drømmehuset. Får de kjøpt denne eiendommen i Lommedalen i Bærum, betyr det splitter ny ridebane for prinsesse Märtha og skrivestue for Ari Behn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har i mange uker vært kjent at prinsesse Märtha og Ari Behn har vært interessert i prakteiendommen i Burudveien i Lommedalen vest for Oslo. I går skrev Se og Hør at paret skal ha budt 15 millioner for huset, som har en takst på rundt det halve.

- Det er ikke inngått noen avtale om kjøp av bolig til prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen.

- Stor og dyr

Huset det nygifte paret ifølge Se og Hør skal ha meldt sin interesse for, ligger svært usjenert til. Ingen av naboene kan se inn til eiendommen.

Eier er Anne Karoline Smeland Geelmuyden, som har vært gift med PR-kjendis Hans Geelmuyden. Siden 1995 har hun bodd på eiendommen. Hun tilbakeviser at hun har inngått en avtale med paret, men sier at hun kan tenke seg å selge huset:

- Det er en flott bolig, men den er stor og dyr. Jeg utelukker ikke et salg, men huset er ikke lagt ut for salg nå, sier Anne K. S. Geelmuyden.

- Har du snakket med Märtha og Ari?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Geelmuyden.

Overfor NTB kommenterte huseieren Se og Hørs oppslag slik:

- Vi har ikke diskutert pris. Det har ikke vært så konkret. Jeg aner ikke hvor de kan ha dette fra.

30 mål

Om paret får huset, kan de boltre seg på nærmere 300 kvadratmeter. Tomta er 30 mål.

Det er flere hundre meter til nærmeste nabo. Bygningen ble oppført i 1936, opprinnelig som ei hytte.

En krokete, smal grusvei leder til eventyrtomta. De rødmalte stuene ligger i en rydning i enden av en blindvei. Skogen står tjukk omkring eiendommen, som er omkranset av skigard. Hestene spiser gras i området, sauene tar for seg av hageblomstene, og naboene er hyggelige.

- Her hilser vi og prater når vi møtes. Det er ikke vanlig å løpe ned dørene til hverandre, men vi jobber sammen og kjenner hverandre. Vi trives bra her, sier bonde Øystein Johansen, som er nærmeste nabo. Han bygger for tida en ridebane rett ved det som kan bli Märthas nye inngangsdør.

Det nygifte ekteparet befinner seg for tida langt fra bygderomantikken. De er i New York, og ventes hjem i slutten av uka.

DUKKEHUS: Dukkehuset er en av seks mindre bygninger på den 30 mål store tomta.
DRØMMEHUSET: Rabben heter eiendommen. Den ble oppført som hytte i 1936, siden utvidet og oppusset i 1965 og 1994. Nå bor Anne Karoline Smeland Geelmuyden her sammen med sine to barn. - Her er det rolig og store muligheter for privatliv, forteller naboene.
INNGANG: Slik ser inngangspartiet ut i huset i Burudveien 63. Det er garasje med plass til tre biler.