Egen flyplass:  Ola Tronrud satser stort på sitt luftfarts- og teknologiunivers på Eggemoen.
Egen flyplass: Ola Tronrud satser stort på sitt luftfarts- og teknologiunivers på Eggemoen.Vis mer

Eventyrlig gründer frister med egen flyplass

Ola Tronrud har satset 215 millioner kroner på sin egen flyplass, togstasjon og lysløype. Neste trinn er milliardutbygging av en luftfarts- og teknologipark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Industrigründeren Ola Tronrud startet med å lage en tannbørstemaskin til Jordan, og har siden årtusenskiftet bygget sitt eget univers på restene av Eggemoen militærleir, skriver Finansavisen.

Til sammen har Tronrud investert 215 millioner kroner i en rullebane på 2.100 meter, tre moderne næringsbygg og infrastruktur hvor det er lagt til rette for fremtidig vekst.

2.300 mål tomt Med på kjøpet av militærleiren har han også fått en togstasjon, et basseng med stupetårn, en idrettsbane og en lysløype på 10 kilometer.

Av området på 2.300 mål er i underkant av halvparten regulert til næringspark og flyplass. For tiden jobber han med en plan for resten av tomten, og det er lite å utsette på infrastrukturen til Tronrud-universet, skriver Finansavisen.

E16 grenser til eiendommen, og den tidligere tyske togstasjonen langs Randsfjordbanen har industrigründeren planer om å restaurere.

Visjonen er å lage en luftfarts- og teknologipark.
  Ingen planer om kommersiell flytrafikk Tronrud har ifølge Finansavisen ingen planer om å ta opp konkurransen med Gardermoen, Rygge og Torp om kommersiell flytrafikk.

— Det bor ikke én million mennesker i Oslo en gang. Å bygge en fullverdig flyplass krever store investeringer, sier han.

Men en times kjøring fra Oslo, uten all ventingen på Gardermoen, bør være attraktivt for mange, mener industrigründeren. Han ser etter leietagere innen ulike industrier, blant annet luftfart.

— Vi ønsker alle som har behov for hangarer, flyvedlikehold og tekniske tjenester velkommen til Eggemoen.

Flere nyheter Monopolene står for fall
Hegnar: - Ny snubletråd for Kjos
Ryanair anker til Høyesterett