- Eventyrlig snuoperasjon av Arbeiderpartiet

Trine Skei Grande jubler over at Ap nå vil satse på læreren.

FORNØYD: Venstre fremmet mange forslag for å sikre kvalifiserte lærere i skolen og mer kvalitet i barnehage og SFO. Nå har endelig også Ap kommet på banen, mener Grande som håper Ap nå kan stemme for Venstre-forslagene. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FORNØYD: Venstre fremmet mange forslag for å sikre kvalifiserte lærere i skolen og mer kvalitet i barnehage og SFO. Nå har endelig også Ap kommet på banen, mener Grande som håper Ap nå kan stemme for Venstre-forslagene. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Venstre-leder Trine Skei Grande er storfornøyd med Ap's forslag til ny lokalpolitisk plattform, der partiet blant annet vil satse stort på å videre- og etterutdanne lærere. I Dagbladet i dag sier nestleder Helga Pedersen at det innen 2020 bare skal være faglærte lærere i skolen.

Ap vil også stille nasjonale krav til innholdet i skolefritidsordningen, slik at SFO bygger opp under læringen i skolen.

Lokalpolitikere får også beskjed fra partiet sentralt om å følge opp tidlig innsats for lese-, skrive- og regneferdigheter.

- SV har styrt alene - Det er tydelig at Ap har latt SV styre skolepolitikken helt alene de siste årene. Det de nå går inn for, er jo en eventyrlig snuoperasjon. Nå håper jeg Ap vil stemme for de forslagene vi fremmer, som de tidligere har stemt mot. Jeg liker godt når folk blir enige med meg, sier Grande.

Hun viser til en rekke forslag Venstre har fremmet i Stortinget, som Ap har stemt mot.

• Et forslag om å kvalifisere lærere som i dag underviser uten godkjent utdanning/særskilt utdanningsløft for lærere som mangler undervisningskompetanse.

• Femårig lærerutdanning, som Venstre foreslo første gang i 2008, men senere har fremmet jevnlig.

• Øke antallet videreutdanningsplasser. Gi rett og plikt til videreutdanning. Jevnlig foreslått av Venstre siden 2006.

• Avbyråkratisere læreryrket, forslag i forbindelse med stortingsmeldingen om tidsbruk i skolen i 2010/11.

Ikke makspris - Det har både når det gjelder skole, barnehage og SFO vært et veldig fokus på masse. Nå har vi fått mer fokus på kvalitet og innhold.  Det er fantastisk at Ap også har snudd, sier Grande.

Hun er imidlertid ikke for forslaget om makspris på SFO.

- Det vil bety overføring av penger til de som har mest, mens vi heller bør gjøre det billigere for de som har dårligst råd, sier Grande.