Eventyrlig

Pene bilder, pene mennesker og en pen omskriving av det romantiske eventyret om Askepott. Med andre ord: Alt er klart for en hyggelig virkelighetsflukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg lot meg rive med av denne nye versjonen av Askepott. Selv om langt fra alt er like bra her.

Men pytt. Romantikere som ønsker å glemme kulde og vinter og gjemme seg i et to timer langt eventyr kan trygt løse billett. For eventyrlig er denne filmen virkelig.

Flott versjon

Manusforfatterne Susannah Grant, Rick Parks og Andy Tennant, sistnevnte også regiansvarlig, har laget sin vri på det slitesterke eventyret, og dette er kanskje den beste versjonen undertegnede har sett. Ikke et ondt ord om Disneys snart 50 år gamle klassiker, men fjernere fra den syngende og sukkersøte tegnete heltinnen skal det godt gjøres å komme. Danielle (Drew Barrymore) bor på et gods i Frankrike sammen med sin stemor (glimrende Anjelica Huston) og sine to stesøstre. Filmen følger eventyret, med noen viktige unntak: Tida er satt til en gang på slutten av 1500-tallet, her er ingen tryllerier, ingen gresskar. Og i stedet for en gudmor med tryllestav er det selveste Leonardo da Vinci som trer støttende til når det virkelig trengs.

Aldri kvalmende

Og gud bedre: Den unge heltinnen leser bøker om filosofi og vitenskap; favoritten hennes er «Utopia» av Thomas More. Ikke spesielt overraskende velger den kjekke, reformvennlige og vitehungrige prinsen henne framfor hennes jålete og slemme stesøster. At hun ser ut som Drew Barrymore gjør sikkert heller ingen ting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer