Evig din, kjære pingvin

Både brudgommen og bruden møtte i smoking under bryllupet i akvariumet i Shanghai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vi har kommet til den tiden av året da kjærligheten virkelig er i luften. Og mens kapitalkreftene gjør sitt for å melke valentinsdagen, og kjærlighetsroboter stilles ut i Tokyo, er det mer tradisjonelle takter i akvariumet i Shanghai.

Der ble det nemlig arrangert bryllup i går, og det lykkelige paret giftet seg foran skuelystne fra fjern og nær. Brudeparet var to av akvariets egne pingviner.

Mens enkelte tobeinte mener kjærligheten forbannes av monogamiet, klarer pingviner stort sett å holde seg til en partner. Det gjelder iallfall i paringssesongen, men det er slett ikke alltid forholdet holder seg så godt at samme pingviner kommer sammen igjen til neste paringssesong.

Arrangert ekteskap Så det spørs altså om ekteskapet som ble inngått i Shanghai varer. Men søte var de iallfall, pingvinene som ankom seremonien i en spesialdesignet, fjernstyrt bil.

Det er ikke kjent om paret, Xiaobai (mannen) og Xiaoxe (kvinnen), faktisk var et par før bryllupet, men de giftet seg iallfall i forbindelse med valentinsdagen. Mye tyder på at det var et arrangert ekteskap.

- For det første er valentinsdagen snart her, og vi føler det alle sammen. Akvariumet bestemte seg for å arrangere et ekteskap for disse pingvinene, de er en av de få rasene i dyreriket som er monogame, noe som likner på oss, menneskene, sier pingvinvokter Ding Ding.

- Så vi håper at denne seremonien kan få alle til å føle kjærligheten i luften, sier hun.

- Ønsker dem evig kjærlighet Blant de mange som hadde møtt opp for å overvære seremonien var 24-årige Wang Guoying, som hadde tatt med seg kjæresten Chen Haiyan.

- Jeg er veldig glad for å ha sett dette bryllupet. Jeg ønsker dem evig kjærlighet og jeg håper også at vi kan være glade og elske hverandre til døden skiller oss, sier han.

Nå skal det arrangeres to daglige bryllup i akvariumet fram til selve valentinsdagen, 14. februar.

Valentinsdagen er blitt svært populær i Kina de siste årene, noe som ses på som et tegn på at vestlig kultur blir stadig viktigere også for kineserne.