Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Evig eies ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres vern av nasjonale verdier følger åpenbart prinsippet «evig eies kun det tapte ...». Troen på å la markedet råde også i forvaltningen av en fornybar energiressurs som vannkraft er dominerende blant partiets mange næringsliberalister. Nå går imidlertid tidligere partileder og statsminister Kåre Willoch ut i Aftenposten og advarer mot å la utenlandske konserner kjøpe opp norsk vannkraft. Han bruker jubileumsåret til å minne om hvorfor det kan være viktig for et lite land å ta vare på realverdier på eget område.

Nye regler for hjemfallsrett som er under utarbeidelse i partifellen Thorhild Widveys energidepartement, kan friste flere kommuner til salg av kraftverk. Og når myndighetene, med Høyre i spissen, er mot at Statkraft skal få eie mer i Norge, er faren stor for at kraften selges ut av landet. Med mindre Høyres nye politikere leser sin partihistorie og finner forbilder der som ikke hadde statsskrekk.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media