Evolusjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skriv

leserkommentar på Dagbladet.no

!

DEBATT: Hans-Wilhelm Steinfeld har kastet en brannfakkel inn i den norske samfunnsdebatten. Problemet er at fakkelen er utbrent. Steinfeld tar opp problematikken rundt at tekniske nyvinninger korrumperer ungdommenes sinn. Hadde vi levd for 50 år siden ville det sannsynligvis vært rocken som var synderen, fellesnevneren er at ungdommen aldri har levd opp til den eldre gardes forventning.

Steinfeld uttrykker i sitt innlegg bekymring for manglende rekruttering til realfagene, samt at det ikke blir prosa eller Beethoven av å sitte på bussen med Ipoden i øret og mobilen mellom hendene.

Når det gjelder det første så er bekymringen til Steinfeld faktisk ikke uten grunn, det har av en eller annen grunn blitt mindre attraktivt å søke seg til realfagene. Det har blitt en trend i samfunnet at en skal etter beste evne prøve å profilere seg i media, og dersom Steinfeld kun har kjennskap til diverse Mess-tv og realitykjendiser, så skjønner jeg hans bekymring.

Problemet er bare at ungdom er en gruppe med stor diversitet, og den eneste gyldige fellesnevneren er at vi er under en litt vanskelig definerbar alder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer