Ex-Økokrim-ansatt ville skyte lensmann

Må møte i retten for trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En tidligere ansatt i Økokrim må møte i Moss tingrett neste måned for å ha framsatt alvorlige trusler. Den ex-Økokrim-ansatte skal blant annet ha truet med å skyte lensmannen i Rygge på lensmannens egen 50-års dag i fjor høst.

Verken den drapstruede lensmannen, politiadvokat Nina Martinsen eller den trusseltiltalte mannens forsvarer, advokat Tore Skar, vil kommentere saken overfor Moss Avis. Men avisa vet at saken startet med en utleggsforretning, der den tidligere politiansatte engasjerte seg på vegne av et familiemedlem.

Motanmeldelse

Mannen skal ha framsatt truslene om å skyte lensmannen overfor en økonomisk rådgiver i sosialtjenesten i Rygge kommune. Det førte til at politiet pågrep sin tidligere kollega. Han ble løslatt etter en rettskjennelse om at han var i lagt besøksforbud hos lensmannen i Rygge.

Visepolitimester Ottar Lien ved Østfold politidistrikt bekrefter at selve pågripelsen av mannen nå er oversendt Spesialenheten for politisaker. Mannen klagde til Politidirektoratet og til Østfold politidistrikt over at politiet brukte unødig mye makt ved pågripelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer