Stig Baraksten og Odd J. Nelvik Vokser kraftig med Det Norske Brenneri. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Stig Baraksten og Odd J. Nelvik Vokser kraftig med Det Norske Brenneri. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.Vis mer

Ex. Se og Hør-sjef håver inn på spritsalg

- Vi lever av Arvesølvet akevitt, forteller tidligere sjefredaktør i Se og Hør, Odd Johan Nelvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det Norske Brenneri ble etablert av tidligere sjefredaktør i Se og Hør, Odd Johan Nelvik, og Stig Bareksten i 2011. Et oppkjøp kombinert med god organisk vekst, bidro til at Det Norske Brennerifiredoblet omsetningen i fjor.

Arvesølvet akevitt - Vi lever av Arvesølvet akevitt, som kommer i to ulike versjoner. Vårt aller største produkt er likevel akevitten vi lager for Eivind Hellstrøm. Det ble solgt over 60.000 flasker av den i fjor. Høvding akevitt er også stor for oss, forteller Nelvik til Finansavisen.

I januar i fjor gikk Det Norske Brenneri like godt hen og kjøpte K.G. Puntervold. Prisen var cirka 12 millioner kroner, og selger var Ole Puntervold.

Ifølge Finansavisen endte produksjonen på cirka 300.000 flasker i 2014, hvorav nærmere 90 prosent var akevitt. To år tidligere produserte Det Norske Brenneri 80.000 flasker.

Firedoblet omsetningen I 2014 ble omsetningen firedoblet til 22,2 millioner kroner, delvis som følge av oppkjøpet og delvis som følge av en vekst i brennevinssalget.

- Halvparten av totalomsetningen i fjor stammet fra K.G. Puntervold, men Det Norske Brenneri doblet også sin omsetningen, sier Leif Over Rørnes, som er styreleder i Det Norske Brenneri, til Finansavisen.

Tjener penger I 2014 kunne selskapet også notere plussresultat for første gang siden etableringen. Driftsresultatet økte fra minus 1,7 millioner kroner i 2013 til 1,7 millioner i pluss i fjor.

Flere nyheter Kuttet prisen 18 mill. på luksusbolig
Tesla-gave lokker ikke boligkjøperne til Reitans villa
Reitan fikk ikke solgt - huset trekkes fra markedet
Selger slott med Tesla på kjøpet