Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Exit Peres

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fredsprisvinner Shimon Peres skulle avslutte sin 40-årige politiske karriere som Israels president. Landets nasjonalforsamling Knesset ville det annerledes. I går ble Likud-politikeren Moshe Katzav valgt med 63 mot 57 stemmer.
  • For Peres, som har hatt for vane å tape viktige valg, er dette et alvorlig personlig nederlag. Men det er også et tilbakeslag for fredsprosessen i Midtøsten. Selv om presidentposten i Israel ikke utgjør noen viktig maktbase, har den avtroppende president Ezer Weizman brukt sin innflytelse - for fredens sak. Moshe Katzav er ingen varm tilhenger av fredsforhandlingene med palestinerne. For statsminister Ehud Barak er dette også et politisk tilbakeslag. Selv om han i går overlevde nok et mistillitsforslag i Knesset, tror mange at han blir tvunget til å skrive ut nyvalg. Dette skjer trolig først etter Knesset-medlemmenes tre måneder lange ferie.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media