Expert gir seg - godtar tariffavtale for de ansatte

Elektrokjeden Expert godtar tariffavtale for de ansatte i 23 butikker for å unngå streik.

BLIR TARIFF: Expert godtar tariffavtale for de ansatte for å unngå risikoen for streik og boikott. Foto: Fredrik Sandberg / NTB Scanpix
BLIR TARIFF: Expert godtar tariffavtale for de ansatte for å unngå risikoen for streik og boikott. Foto: Fredrik Sandberg / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Streik og boikott kan ha store konsekvenser. Den risikoen var vi ikke villig til å ta, sier HR- og personalleder Morten Hovland i Expert.

- Vi valgte trygghet for de ansatte fremfor prestisje, legger han til.

Butikkjeden har vært i mekling med Handel og Kontor. Dersom det ikke hadde blitt en enighet, ville det blitt streik i ni butikker fra fredag.

Avstemninger Kjeden har høstet kritikk fra flere fagforeninger etter at det i mars ble kjent at den ville si opp den kollektive lønnsavtalen for flere hundre ansatte og heller øke de ansattes bonusandel. Både SV og Rødt rykket ut og ba kunder boikotte butikkjeden.

Nå har det vært lokale avstemninger i 23 egeneide butikker som har hatt tariffavtale. Et flertall i tolv av butikkene ønsket å fortsette med tariffavtale, mens elleve butikker ønsket en ny avtale. Nå fortsetter alle de ansatte med samme tariffavtale.

- Vi beklager sterkt at våre ansatte i disse butikkene ikke selv får velge mellom den gamle tariffavtalen eller ny lønnsavtale. Vi mener den varslede streiken og boikottplanene fra Handel og Kontor ville sette arbeidsplassene i fare, sier Hovland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer