Expo 98 åpnet i Lisboa

Portugals president Jorge Sampaio åpnet torsdag Expo 98, den største og mest påkostede verdensutstillingen som noensinne er arrangert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere statsoverhoder og regjeringssjefer var til stede på åpningen av utstillingen, som det koster 15 milliarder kroner å organisere.

150 land og internasjonale organisasjoner er representert, og det ventes at 8,5 millioner mennesker er innom utstillingen før dørene lukkes 30. september.

Verdenshavene

Temaet for Expo 98 er «Verdenshavene - en arv for framtiden». Utstillingen arrangeres i anledning av at det er 500 år siden den portugisiske sjøfareren Vasco da Gama fant sjøveien til India.

Hovedattraksjonen på utstillingen er Havpaviljongen, som inneholder et akvarium med 20.000 arter fra havet og miniatyrer av fire typer kystlandskap.

Andre attraksjoner er et multimedia-show om myter og legender fra havet, og en framtidspaviljong der de besøkende blir tatt med på en imaginær reise til havdypene.

(NTB-DPA)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer