Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Expressen: Jente født i 2007 døde etter skyting i Stockholm

Ei Jente på under 15 år er død etter en angivelig «drive-by»-skyting utenfor en bensinstasjon i Botkyrka sør for Stockholm natt til søndag, bekrefter svensk politi.

BEKREFTET DØD: Jenta ble først fraktet til sykehus for behandling, men livet sto ikke til å redde. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen Vis mer

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 03.27.

- Da politiet ankom stedet, påtraff vi en person med skuddskader i nærheten av en bensinstasjon. Den skadde ble ført til sykehus i ambulanse, skriver politiet i en pressemelding.

Klokka 10.15 opplyser de at personer er bekreftet død.

- Personen med skuddskader har dødd. Det er ei ung jente på under 15 år og hennes pårørende er varslet. Dødsfallet etterforskes nå som drap, skriver politiet.

- Ble skutt fra bil

Ifølge Expressen er jenta født i 2007, det vil si at hun er 12 eller 13 år. Kilder til avisa sier at hun ble truffet av et prosjektil da ukjente gjerningsmenn løsnet skudd fra en bil, og kjørte videre. Hun skal trolig ikke ha vært målet for skytingen, men et tilfeldig offer, skriver avisa.

Også Aftonbladet sitter på opplysningene om at hun skal ha blitt skutt fra en bil.

- Det er fremdeles ingen pågrepet i saken, så vi arbeider på forskjellige måter for å få fram opplysninger som kan lede til den eller de skyldige, sier Anna Westberg i Stockholm-politiet til Expressen.

DRAPSETTERFORSKNING: Politiet har innledet drapsetterforskning og gjør undersøkelser på stedet. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen
DRAPSETTERFORSKNING: Politiet har innledet drapsetterforskning og gjør undersøkelser på stedet. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen Vis mer

Har sikret overvåkningsmateriale

Bilder fra stedet viser et stort politioppbud søndag formiddag. En parkeringsplass i tilknytning til åstedet er sperret av, samt en McDonalds- og en Pizza Hut-restaurant.

Politiet har sikret overvåkningsmateriale som nå gjennomgås.

- På nåværende tidspunkt kan det ikke gis mer informasjon, av hensyn til den videre etterforskningen som er i en innledende fase, skriver politiet i pressemeldingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!