Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Expressen: Sverige åpner for disse landene

Restriksjonene som ble innført på Sveriges grenser som følge av coronapandemien, lettes trolig 30. juni. Ifølge kilder til Expressen vil det åpnes for reiser til disse landene.

ÅPNER: Ifølge kilder til Expressen vil det svenske Utenriksdepartementet (UD) offentligjøre at landet åpner sine grenser for reisende. Vis mer

Det svenske Utenriksdepartementet (UD) vil snart offentliggjøre at landet åpner sine grenser for reisende til Hellas, Spania, Italia, Portugal, Slovenia, Frankrike, Island, Belgia, Sveits og Luxemburg, skriver avisa.

Fredag offentliggjorde statsminister Erna Solberg (H) nye reiseråd for feriesultne nordmenn. Finland, Island, Grønland, Færøyene og Danmark fikk alle grønt lys som reisemål, samtidig som alle de nordiske landene åpnet for reiser seg imellom.

Det ble imidlertid satt sterke begrensninger for Sverige, der man bare kan dra til Gotland, som ligger midt i Østersjøen, og er et yndet feriemål for svenskene.

Norge og Danmark tillater derimot at man kan kjøre gjennom Sverige for å komme til hverandre. De fleste land tillater ikke gjester fra Sverige på grunn av coronasituasjonen i landet. Landet er hardt rammet av pandemien, og hadde per tirsdag registrert 4939 coronarelaterte dødsfall. 52 383 personer var bekreftet smittet.

Skal du til Gotland i sommer? Da bør du lese denne saken:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!