Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepet i Stockholm

Expressen: Ung mann pågrepet

Skal være ført bort av politiet rundt 23-tiden fredag. 

NY PERSON SKAL VÆRE PÅGREPET: En ung mann skal være ført bort av politiet rundt klokken 23 fredag. Foto: TT News Agency/Jessica Gow/via REUTERS 
NY PERSON SKAL VÆRE PÅGREPET: En ung mann skal være ført bort av politiet rundt klokken 23 fredag. Foto: TT News Agency/Jessica Gow/via REUTERS  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske nasjonale innsatsstyrken skal ha pågrepet en ung mann i Hjulstad, nordvest for Stockholm sentrum, melder svenske Expressen. Hjulsta ligger bare noen steinkast fra mye den mye omtalte drabantbyen Rinkeby.

Ifølge avisa ble en ung mann pågrepet, ført bort av politiet og ilagt håndjern i 23-tiden fredag.

Mannens kobling til angrepet i Stockholm er usikker. Lørdag morgen har pressetalsmann Lars Byström ingen kommentar til arrestasjonen.

LØPER: Et overvåkingskamera fanget øyeblikket der flere personer løper for livet da lastebilen i Stockholm kommer i full fart ned Drottninggatan i Stockholm. Video: Expressen Vis mer

SVT: - Skal være en forbindelse

Politiet operasjonssentral har ingen offisiell kommentar til den siste pågripelsen, men overfor SVT bekrefter politikilder den siste pågripelsen og opplyser at det skal være en forbindelse mellom de to mennene.

Politiet skal ha vært til stede en drøy time før mannen ble tatt, med 10 - 15 politibiler i området, ifølge enkelte øyenvitner.

Ifølge SVT mistenker svensk politi mannen for å ha hatt en medvirkende rolle i angrepet i Sveriges hovedstad, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

IS-propaganda

Pågripelsen er den andre i etterkant av angrepet i Sverige fredag, hvor fire mennesker er døde, og 15 skadde.

Fredag kveld ble en 39-åring pågrepet, mistenkt for å stå bak angrepet. Mannen skal være usbekisk statsborger, være 39 år og jobbe i byggebransjen. Han ble pågrepet i forstaden Märsta i kveld, etter at politiet gikk ut med en etterlysning med bilde.

Ifølge Aftonbladet har mannen postet propagandafilmer fra IS på Facebook, samt likt bilder av skadde etter terrorangrepet mot Boston Marathon i 2013.

TALTE TIL FOLKET: Det var en preget statsminister som talte for pressen etter terrorhandlingen i Stockholm, tidligere i dag. Löfven var tydelig og klar på at det nå er viktigere enn noensinne at det svenske folk holder sammen. Video: Expressen Vis mer

- Gal i hodet

En muslimsk mann Dagbladet har snakket med, frykter for sine trosfellers framtid dersom det viser seg at angrepet hadde islamistiske motiver.

- Han må være gal i hodet. Jeg håper dette ikke ødelegger for muslimer i Sverige, sier mannen.

Statsminister Stefan Löfven sa kort tid etter angrepet at han antok det dreide seg om et terrorangrep. I så fall er dette det fjerde terrorangrepet med kjøretøy i Europa i løpet av ni måneder.