Exstra spennende Lotto

Norsk Tippings suksess med det tv-sendte spillet Extra vekker oppsikt i andre land. Nå skal Extra-teknologien overføres til Lotto, slik at trekningen blir mer spennende enn den er i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I den digitale framtida må tv-selskapene skape innpakninger rundt spillene som fenger seerne, og gir en bedre dramaturgi, sier administrerende direktør i det statlige tippeselskapet på Hamar, Reidar Nordby jr.

Spilleksport

For å møte framtida har Norsk Tipping utviklet et unikt interaktivt trekningssystem som gjør tv-trekningene mer spennende. Systemet brukes allerede i Extra-trekningen, og erfaringene er så gode at andre land er interessert i teknologien.

Norsk Tippings kolleger i det franske nasjonale spillselskapet, La Frangaise des Jeux, har allerede kjøpt systemet, og spillselskap i østeuropeiske stater har samtaler med Norsk Tipping om samarbeid. Eksport av teknologi og konsulenttjenester blir i år på 4-5 millioner kroner.

Millionær på direkten

Det er bare fantasien som setter grenser for hvor spennende f.eks. Lotto-trekningen skal være. Om ikke lenge kan det bli vanlig å følge utviklingen av premieprognosene mens Lotto-tallene blir trukket, og spillerne kan få vite hvor mange som faller av underveis i kampen om de gjeveste premiene. En annen mulighet er å ringe opp potensielle Lotto-vinnere før det siste tallet trekkes, og høre deres reaksjoner direkte på tv hvis de vinner, eller kanskje bare får seks rette.
- Målet er selvsagt at tv-sendingene tiltrekker seg flere seere enn i dag, og at omsetningen øker, sier Nordby jr., som innrømmer at jublende nybakte millionærer på tv, som deler sin glede med andre seere, vil være god reklame for Norsk Tipping.