Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Exstra spennende Lotto

Norsk Tippings suksess med det tv-sendte spillet Extra vekker oppsikt i andre land. Nå skal Extra-teknologien overføres til Lotto, slik at trekningen blir mer spennende enn den er i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I den digitale framtida må tv-selskapene skape innpakninger rundt spillene som fenger seerne, og gir en bedre dramaturgi, sier administrerende direktør i det statlige tippeselskapet på Hamar, Reidar Nordby jr.

Spilleksport

For å møte framtida har Norsk Tipping utviklet et unikt interaktivt trekningssystem som gjør tv-trekningene mer spennende. Systemet brukes allerede i Extra-trekningen, og erfaringene er så gode at andre land er interessert i teknologien.

Norsk Tippings kolleger i det franske nasjonale spillselskapet, La Frangaise des Jeux, har allerede kjøpt systemet, og spillselskap i østeuropeiske stater har samtaler med Norsk Tipping om samarbeid. Eksport av teknologi og konsulenttjenester blir i år på 4-5 millioner kroner.

Millionær på direkten

Det er bare fantasien som setter grenser for hvor spennende f.eks. Lotto-trekningen skal være. Om ikke lenge kan det bli vanlig å følge utviklingen av premieprognosene mens Lotto-tallene blir trukket, og spillerne kan få vite hvor mange som faller av underveis i kampen om de gjeveste premiene. En annen mulighet er å ringe opp potensielle Lotto-vinnere før det siste tallet trekkes, og høre deres reaksjoner direkte på tv hvis de vinner, eller kanskje bare får seks rette.
- Målet er selvsagt at tv-sendingene tiltrekker seg flere seere enn i dag, og at omsetningen øker, sier Nordby jr., som innrømmer at jublende nybakte millionærer på tv, som deler sin glede med andre seere, vil være god reklame for Norsk Tipping.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling