- F-16 brøt lydmuren og knuste konjakken

Ørjan Nicolaisen i Lakselv i Finnmark måtte starte dagen med husvask etter at Forsvarets jagerfly brøt lydmuren over fylket onsdag formiddag.

SMELL: Onsdag formiddag kunne innbyggerne i Lakselv høre to dype drønn etterfulgt av lyd av jagerfly.
Foto: Håkon Eikesdal
SMELL: Onsdag formiddag kunne innbyggerne i Lakselv høre to dype drønn etterfulgt av lyd av jagerfly. Foto: Håkon EikesdalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag formiddag kunne innbyggerne i Lakselv høre to dype drønn etterfulgt av lyd av jagerfly. For 21-årige Ørjan Nicolaisen (21) ble det en brå start på dagen, skriver Finnmark Dagblad.

21-åringen forteller til avisen at han opplevde episoden som dramatisk.

- Jeg satt på sofaen og halvsov. Plutselig hørte jeg to store drønn, og det ristet i hele huset. Drønnet førte til at bilder på veggen ramlet ned, glass som sto på kjøkkenbenken gikk i gulvet, blomstervaser ramlet ned fra hyllene, og konjakken, som jeg fikk i innflyttingsgave, gikk i tusen knas på stuegulvet.

- Det første som slo meg, var at nå hadde Forsvaret bombet feil, forteller han.

Oberstløytnant John Espen Lien, kommunikasjonssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter, bekrefter at jagerflyene brøt lydmuren.

- Drønnene kunne nok merkes i større deler av Finnmark. Jagerflyene hadde det ganske travelt og fikk derfor tillatelse til å fly med overlydshastighet. De fløy på 32.000 fot, som er over minimumsgrensen for overlydshastighet, forteller han til Finnmark Dagblad.

Jagerflyene tok av fra Bodø for å identifisere russiske fly som fløy langs grensen.

Lien sier at Nicolaisen er velkommen til så sende en henvendelse til Forsvaret for å få erstattet konjakkflasken og de andre skadene.
(NTB)