SMELL: Onsdag formiddag kunne innbyggerne i Lakselv høre to dype drønn etterfulgt av lyd av jagerfly.
Foto: Håkon Eikesdal
SMELL: Onsdag formiddag kunne innbyggerne i Lakselv høre to dype drønn etterfulgt av lyd av jagerfly. Foto: Håkon EikesdalVis mer

- F-16 brøt lydmuren og knuste konjakken

Ørjan Nicolaisen i Lakselv i Finnmark måtte starte dagen med husvask etter at Forsvarets jagerfly brøt lydmuren over fylket onsdag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag formiddag kunne innbyggerne i Lakselv høre to dype drønn etterfulgt av lyd av jagerfly. For 21-årige Ørjan Nicolaisen (21) ble det en brå start på dagen, skriver Finnmark Dagblad.

21-åringen forteller til avisen at han opplevde episoden som dramatisk.

- Jeg satt på sofaen og halvsov. Plutselig hørte jeg to store drønn, og det ristet i hele huset. Drønnet førte til at bilder på veggen ramlet ned, glass som sto på kjøkkenbenken gikk i gulvet, blomstervaser ramlet ned fra hyllene, og konjakken, som jeg fikk i innflyttingsgave, gikk i tusen knas på stuegulvet.

- Det første som slo meg, var at nå hadde Forsvaret bombet feil, forteller han.

Oberstløytnant John Espen Lien, kommunikasjonssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter, bekrefter at jagerflyene brøt lydmuren.

- Drønnene kunne nok merkes i større deler av Finnmark. Jagerflyene hadde det ganske travelt og fikk derfor tillatelse til å fly med overlydshastighet. De fløy på 32.000 fot, som er over minimumsgrensen for overlydshastighet, forteller han til Finnmark Dagblad.

Jagerflyene tok av fra Bodø for å identifisere russiske fly som fløy langs grensen.

Lien sier at Nicolaisen er velkommen til så sende en henvendelse til Forsvaret for å få erstattet konjakkflasken og de andre skadene.
(NTB)