PÅ BAKKEN: F-35-fly på Eglin-basen i Florida er satt på bakken etter en brann. Foto:  REUTERS/U.S. Air Force photo/Randy Gon/Handout
PÅ BAKKEN: F-35-fly på Eglin-basen i Florida er satt på bakken etter en brann. Foto: REUTERS/U.S. Air Force photo/Randy Gon/HandoutVis mer

F-35-fly på bakken etter brann

USAs flyvåpen suspenderte mandag alle flygninger på en flybase i Florida der 26 F-35A-fly er stasjonert, etter at et fly tok fyr under avgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flygeren avbrøt avgangen og ble ikke skadd, sier talsmann Joe Della Vedova i Pentagons kontor for F-35. Han kunne ikke si noe om årsaken til brannen eller hvor mye skade det var på F-35-flyet som tok fyr.

Brannen var i bakparten av flyet der motoren er, men det er ikke klart om det var i motoren det brant.

Episoden skjedde få dager før en gruppe F-35B-fly skal fly til Storbritannia for flyets internasjonale debut. Det er for tidlig å si om brannen vil bety at disse planene forsinkes.

Della Vedova sier at alle F-35-flyene på Eglin-basen i Florida blir satt på bakken til brannårsaken er funnet.

Episoden er den andre på tre uker med F-35-flyene, og de militære har gitt ordre om ekstra inspeksjoner av alle 97 F-35-fly som er bygd, etter at et av marineinfanteriets fly ble rammet av en oljelekkasje tidligere denne måneden.

Norge er blant landene som har bestilt de nye F-35-flyene.

(NTB)