F-35-fly på bakken etter brann

USAs flyvåpen suspenderte mandag alle flygninger på en flybase i Florida der 26 F-35A-fly er stasjonert, etter at et fly tok fyr under avgang.

PÅ BAKKEN: F-35-fly på Eglin-basen i Florida er satt på bakken etter en brann. Foto:  REUTERS/U.S. Air Force photo/Randy Gon/Handout
PÅ BAKKEN: F-35-fly på Eglin-basen i Florida er satt på bakken etter en brann. Foto: REUTERS/U.S. Air Force photo/Randy Gon/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flygeren avbrøt avgangen og ble ikke skadd, sier talsmann Joe Della Vedova i Pentagons kontor for F-35. Han kunne ikke si noe om årsaken til brannen eller hvor mye skade det var på F-35-flyet som tok fyr.

Brannen var i bakparten av flyet der motoren er, men det er ikke klart om det var i motoren det brant.

Episoden skjedde få dager før en gruppe F-35B-fly skal fly til Storbritannia for flyets internasjonale debut. Det er for tidlig å si om brannen vil bety at disse planene forsinkes.

Della Vedova sier at alle F-35-flyene på Eglin-basen i Florida blir satt på bakken til brannårsaken er funnet.

Episoden er den andre på tre uker med F-35-flyene, og de militære har gitt ordre om ekstra inspeksjoner av alle 97 F-35-fly som er bygd, etter at et av marineinfanteriets fly ble rammet av en oljelekkasje tidligere denne måneden.

Norge er blant landene som har bestilt de nye F-35-flyene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer