F16 og Orion-fly inn i søket etter savnede menn i Steigen

Kom ikke tilbake fra fisketur i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn er meldt savnet etter at de ikke kom tilbake etter å ha lagt ut på fisketur ved Storvatnet i Steigen i går kveld.

Nå gjør dårlig vær og ulendt terreng redningsarbeidet vanskelig.

- Det er dårlige flyforhold, men en F16 skal inn der og kikke nå, og en Orion, et maritimt overvåkningsfly, skal også lete. Vi håper vi kan få et Sea King-helikopter inn der i løpet av dagen, sier Jakob Carlsen, redningsleder ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

På vei til fots Carlsen forteller at mannskap på Røde Kors har tatt seg fram til hytta mennene reiste ut fra i 21-tida i går kveld. Hytta ligger på den ene siden av Storvatnet, og deler av mannskapet har nå begynt å bevege seg mot nordsiden av vannet.

- Det er vind og bratte fjell, så de er nok ikke framme der før tidligst klokka 14, sier Carlsen.

Været gjør det også umulig å søke etter de to til vanns. Det er ikke mobildekning, og ingen har vært i kontakt med de savnede siden de forlot hytta.

- Vi håper de har klart å søke ly et sted. De har vært der før, og var kledd for å være i båt på kveldstid. De hadde også på seg redningsvester, sier Carlsen.

Meldte fra i natt - SeaKing-helikopteret kan ikke søke etter dem på grunn av det dårlige været, sier Per Sverre Steinbakk, operasjonsleder i Salten politidistrikt.

Operasjonslederen forteller at de to mennene var på tur sammen med to andre personer, som ble igjen på en hytte da mennene dro ut i båten.

- Det var disse som meldte mennene savnet. Vi fikk meldingen klokka kvart på fire i natt, sier Steinbakk.

Mennene, som reiste ut i 21-tiden i går kveld, skal være ganske godt kjent i området. Storvatnet ligger i den østlige delen av Steigen kommune i Nordland. Det omtrent ni kilometer lange vannet er omgitt av fjellpartier.

SØKER: Mannskap fra Røde Kors leter nå etter de to savnede mennene til fots på grunn av det dårlige været. Foto: Google Maps
SØKER: Mannskap fra Røde Kors leter nå etter de to savnede mennene til fots på grunn av det dårlige været. Foto: Google Maps Vis mer