Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Få ambulanser

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver fjerde ambulanse er fjernet siden staten overtok ansvaret for akuttberedskapen. Det betyr at pasienter må vente lenger før de får hjelp. Når det ifølge professor i akuttmedisin ved Ullevål universitetssykehus, Petter Andreas Steen, kunne ha vært mulig å redde 250 menneskeliv om ambulansen kom tre minutter raskere, sier det seg selv at tryggheten, særlig i distriktene, er blitt redusert.

Det var NRK-Puls som belyste dette spørsmålet i går kveld. Det er nettopp hensynet til akuttberedskapen som ligger til grunn når folk kjemper for å opprettholde lokalsykehusene. Men når staten krever at sykehusene skal gå i balanse, er det fristende å redusere beredskapen. Professor Mads Gilbert ved Universitetssykehuset i Tromsø sier at ytterligere innsparinger vil gjøre det utrygt å bo i distriktene. Det er mye av helsetjenestene som kan sentraliseres. Men akuttberedskapen må nødvendigvis være desentralisert. Det er derfor tid for å vurdere konsekvensene av innsparingene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!