Få bryllupssuvenirer får Slottets godkjennelse

Hvis du vil sikre deg et offisielt minne fra kronprinsbryllupet 25. august, blir det trolig lite å velge mellom. Haakon og Mette-Marit kommer ikke til å figurere på t-skjorter og krus - i hvert fall ikke med Slottets tillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I tradisjonell forstand blir det ikke noe stort utvalg av suvenirartikler, sier slottets informasjonssjef Wenche Rasch til NTB.

Produsenter som ønsker å bruke bilder av kronprinsparet i forbindelse med bryllupet, må søke slottet om tillatelse. Rasch forteller at Slottet er svært restriktive med å tillate billedbruk.

- Vi har gitt tillatelse til å produsere postkort med bilder av paret. I tillegg har vi gitt tillatelse til produksjon av porselen og glass, men dette blir uten bilder, sier Rasch.

Hun ønsker ikke å opplyse hvem det er som har fått tillatelse til å lage disse produktene.

- Det er mulig noen vil produsere andre suvenirartikler, som t-skjorter og krus, men det er ikke med Slottets godkjennelse, sier informasjonssjefen.

Slottet har utarbeidet et eget designprogram, som både handelsstanden og medier, som ønsker å bruke monogrammet til kronprinsparet, eller bilder av dem, må forholde seg til.

- Grunnen til at vi har laget dette designprogrammet er at vi ønsker at monogrammet skal brukes på en ryddig måte, det være seg i mediene eller i vindusutstillinger, sier Wenche Rasch.

(NTB)