Få bryllupssuvenirer får Slottets godkjennelse

Hvis du vil sikre deg et offisielt minne fra kronprinsbryllupet 25. august, blir det trolig lite å velge mellom. Haakon og Mette-Marit kommer ikke til å figurere på t-skjorter og krus - i hvert fall ikke med Slottets tillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- I tradisjonell forstand blir det ikke noe stort utvalg av suvenirartikler, sier slottets informasjonssjef Wenche Rasch til NTB.

Produsenter som ønsker å bruke bilder av kronprinsparet i forbindelse med bryllupet, må søke slottet om tillatelse. Rasch forteller at Slottet er svært restriktive med å tillate billedbruk.

- Vi har gitt tillatelse til å produsere postkort med bilder av paret. I tillegg har vi gitt tillatelse til produksjon av porselen og glass, men dette blir uten bilder, sier Rasch.

Hun ønsker ikke å opplyse hvem det er som har fått tillatelse til å lage disse produktene.

- Det er mulig noen vil produsere andre suvenirartikler, som t-skjorter og krus, men det er ikke med Slottets godkjennelse, sier informasjonssjefen.

Slottet har utarbeidet et eget designprogram, som både handelsstanden og medier, som ønsker å bruke monogrammet til kronprinsparet, eller bilder av dem, må forholde seg til.

- Grunnen til at vi har laget dette designprogrammet er at vi ønsker at monogrammet skal brukes på en ryddig måte, det være seg i mediene eller i vindusutstillinger, sier Wenche Rasch.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer