Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Få dager til norske omkomne kan sendes hjem

Tror Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke kommet noen identifiseringsresultater av flodbølgeofre fra Kina. Nye Kripos tror det likevel er få dager til de første norske omkomne kan sendes hjem fra Thailand.

Egentlig er det Interpols strenge identifiseringsregler med krav om positiv identifikasjon av DNA-profil som gjelder for at omkomne skal bli frigitt og sendes hjem.

- Det vil ikke skje før om to uker, sa Thailands sjefpatolog, dr. Pornthip Rojanasunan, til en horde av pressefolk mandag.

Men da de nordiske statsministrene Kjell Magne Bondevik, Göran Persson og Matti Vanhanen hadde blitt vist rundt på den store identifiseringsplassen på Yan Yao-tempelet mandag ettermiddag, ga Bondevik uttrykk for at norske ofre ville bli frigitt for hjemsendelse før det. Bondevik baserte sin informasjon på opplysninger fra Nye Kripos på stedet.

- Men offentliggjøring av dette må skje fra Nye Kripos i Norge, og først må pårørende få beskjed, understreket Bondevik.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media