- Få dem vekk fra gata

I går skrev Dagbladet at Oslo har flere dødsfall på grunn av heroin enn 42 andre europeiske byer. Kripos-sjef Arne Huuse mener at det synlige narkotikamiljøet i Oslo må splittes opp. - Plata er et trekkplaster, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke ble Norge verdenskjent fordi vi er verdens beste land å bo i. Samtidig viser en rapport utarbeidet av Pompidou-gruppa i Europarådet at Oslo er Europas verste narkotika-by. Kripos-sjefen mener at det åpne brukermiljøet er bekymringsfullt og uakseptabelt.

- Enten det er i Oslo, eller i andre byer, bør slike miljøer brytes opp. Politiet bør bruke de bestemmelsene de har for å få bort personene det gjelder fra slike steder. Ikke minst av hensyn til stoffmisbrukerne selv, tordner Huuse.

- Er det ikke inhumant å fjerne de narkomane når de ikke har noe annet sted å gjøre av seg?

- Skal vi se på at de dør samtidig som at det kommer nye til som lider samme skjebne? spør Huuse. Han legger til at sprøytebuss og sprøyterom bare er en kortsiktig løsning.

Må isolere

- Vil vi narkotikaproblemet til livs, må vi ta hånd om de narkomane. Hva gjør man ellers i verden når man står ovenfor en epidemi, man isolerer dem det gjelder. Slik at de ikke har mulighet til å rekruttere nye brukere, påpeker Huuse.

Han ønsker seg langt flere behandlingssteder av typen Tyrili, og mener at de narkomane bør tvangsinnlegges på slike steder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer