Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jake Thomas Patterson pågrepet for dobbeltdrap og kidnapping

Få detaljer om kidnapperens liv: - Et mysterium

Jake Thomas Patterson (21) er pågrepet for dobbeltdrap og kidnapping. Han beskrives som en stille og tilbaketrukket mann som skal ha klart å skjule Jayme (13) fra omverdenen.

ROLIG OG TILBAKETRUKKET: Slik beskrives Jake Thomas Patterson av de som kjente til ham. Foto: Barron County Sheriff's Department via AP
ROLIG OG TILBAKETRUKKET: Slik beskrives Jake Thomas Patterson av de som kjente til ham. Foto: Barron County Sheriff's Department via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeanette Nutter gikk en tur med hunden da hun plutselig hørte rop om hjelp. Hun fikk øye på ei ung jente med møkkete hår og altfor store sko.

Det viste seg å være Jayme Closs (13), som var savnet siden 15. oktober i fjor. Foreldrene, James og Denis Closs, ble drept og skutt i familiens hjem i Barron i Wisconsin.

Politiet mener Jake Thomas Pattersons hovedmål var å kidnappe ungjenta. Torsdag ettermiddag, etter å ha vært bortført i 87 dager, klarte hun å rømme fra den mistenkte kidnapperens hus på egen hånd.

Patterson skal ha blitt pågrepet bare 11 minutter etter at Jayme ble funnet. Han vil bli stilt for retten mandag ettermiddag. Da vil også politiet utferdige en siktelse mot ham.

Stille og tilbaketrukket

Nyhetsbyrået AP omtaler nå det som skal ha vært Pattersons tilbaketrukne liv. Lokalavisa Milwaukee Journal Sentinel omtaler mannen som et mysterium.

21-åringen vokste opp i et lite sted som heter Gordon. Patterson skal ha bodd i ei avsidesliggende hytte i det lille tettstedet sammen med broren. Det er også der han holdt Jayme Closs.

GJENFORENT: Jayme Closs sammen med sin tante og gudmor, Jennifer Naiberg Smith. Foto: FAMILY HANDOUT / AFP
GJENFORENT: Jayme Closs sammen med sin tante og gudmor, Jennifer Naiberg Smith. Foto: FAMILY HANDOUT / AFP Vis mer

Ifølge AP har lærerne ved den videregående skolen han gikk på sagt at de bare så vidt husker ham, men at han var en flink elev. Han skal ha vært stille og tilbaketrukket, men også en del av skolens quizlag og en mann som tidvis kunne være kjapp i replikken.

Ifølge klassekamerater Milwaukee Journal Sentinel har snakket med, var Patterson mest kjent for alt han ikke gjorde. Han gikk for eksempel ikke på skoleballet, og ble heller ikke med på skoletur til Florida. Han var heller ikke med på skolebildet.

Ellers er det relativt få detaljer rundt livet hans, skriver avisa. Foreldrene til 21-åringen er skilt, og han har to eldre søsken. AP skriver at så vidt det er kjent, har han bare hatt én jobb - som han sa opp etter bare en dag. Han og broren skal fra tid til annen ha havnet i trøbbel.

- Foreldrene et hinder på veien

Patterson skal ikke ha et kriminelt rulleblad fra før.

- Dette er en tragisk hendelse. Det er en hel del informasjon og følelser, og ikke minst interesse, for denne saken. Vi kommer til å stole på integriteten til vårt juridiske system, og at de passer på at alle behandles rettferdig og riktig, sier Pattersons advokat-team til Milwaukee Journal Sentinel.

Ifølge AP har det foreløpig ikke lykkes å finne noen forbindelse mellom Closs og Patterson, selv om de føler seg sikre på at 21-åringen hadde som mål å kidnappe jenta.

- Vi tror foreldrene ble drept fordi de var et hinder på veien for å kidnappe jenta, sier sheriff Chris Fitzgerald til CNN. Han mener hele hendelsen er planlagt ned til hver minste detalj, og mener blant annet at Patterson barberte hodet for å ikke legge igjen bevis i form av hårstrå.

Jayme har siden hun ble funnet bodd hos familiemedlemmer.

Rømte

Da Jayme Closs klarte å rømme, skal hun ha oppgitt navnet på mannen som kidnappet henne. Hun skal også ha gitt politiet en beskrivelse av bilen hans.

En politibetjent skal dermed ha sett bilen 13-åringen beskrev, og bak rattet satt 21 år gamle Jake Thomas Patterson. Han er nå pågrepet for dobbeltdrap og kidnapping.

Politiet opplyste på en pressekonferanse fredag at Jayme skal ha vært inne i huset da foreldrene ble drept. Snaue to uker etter dobbeltdrapet og bortføringen ble ekteparet Closs begravet.

Dager, uker og måneder gikk, uten at Jayme ble funnet, men hennes besteforeldre ga aldri opp håpet.

- Jayme, bestefar vil at du skal vite at vi aldri kommer til å gi opp. Det er ingenting jeg ønsker høyere enn å få barnebarnet mitt tilbake til meg og familien, der hun hører hjemme, sa bestefar Robert Naiberg i desember, ifølge ABC News.

På pressekonferansen fredag ettermiddag uttalte en talsperson for familien at det har vært 88 dager med håp og bønner om å få 13-åringen hjem.

- Vi vil takke Jayme for at hun klarte å finne veien tilbake til oss. For en ekstraordinær jente, sier talskvinnen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!