Billigst drivstoff

Få er klar over at det lønner seg å fylle tanken i dag

- Det er verdt å vite når det er billigst, og det må vi benytte oss av.

BILLIGST: Mange vet at prisene for drivstoff varierer i løpet av en uke, men få vet at det lønner seg å fylle torsdag morgen.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BILLIGST: Mange vet at prisene for drivstoff varierer i løpet av en uke, men få vet at det lønner seg å fylle torsdag morgen.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn vet at det er billigst å fylle drivstoff i overgangen fra søndag til mandag, men torsdag morgen er blitt bilistenes blindsone, ifølge Forbrukerrådet.

Organisasjonen vil ha flest mulig til pumpene for å skape konkurranse som kan bevege prisene. Derfor anbefaler den folk å være bevisst når prisene er lavest.

En ny undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at omtrent alle vet at prisene på drivstoff går opp og ned gjennom uken. Opp mot seksti prosent vet at det er billigst å tanke søndag til mandag, mens bare ti prosent av de spurte oppgir at det er lav pris også torsdag.

Ønsker konkurranse

Prisene på bensin og diesel svinger i et fast mønster gjennom uken. Men variasjonene mellom bensinstasjonene er likevel påfallende små, mener Gunstein Instefjord, fagdirektør for handel i Forbrukerrådet.

- Det taler for at forbrukermakten bør slå hardere. Det er verdt å vite når det er billigst, og det må vi benytte oss av. Bare slik blir det reell konkurranse som kan bevege prisene, sier Instefjord.

Han sier prisene er lavest mandag morgen og torsdag morgen, men prisen stiger raskt etter bunnoteringene begge dager. Også Konkurransetilsynet har merket seg trenden.

- Fyller du søndag kveld eller mandag morgen, er det bra for lommeboken og for konkurransen. Må du fylle bensin før helgen, bør du fylle før ukens andre pristopp på torsdager, sier seniorrådgiver Sigurd Birkeland i Konkurransetilsynet.

Avgiftshopp

Med de nye avgiftsreglene gjorde drivstoffprisene et betydelig hopp på starten av det nye året. Det ble prisrekord for bensin, som kostet over 16 kroner literen, mens en liter diesel kostet langt over 15 kroner mange steder.

Avgiftene økte med 34 øre for bensin og 55 øre for diesel fra og med søndag 1. januar.

Instefjord i Forbrukerrådet mener at en gjennomsnittsbilist kan spare et par tusen kroner i året på å følge med på prisene og fylle når det er billigst.

I undersøkelsen svarer 77 prosent av de spurte at de er prisbevisste, men mange svarer også at de ikke vet når det er billigst eller at de mener det er for lite å spare.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer