FÅ FRAM SKIENE: Meteorologisk institutt lover godt skiføre flere steder i landet. Her fra Røros i fjor. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FÅ FRAM SKIENE: Meteorologisk institutt lover godt skiføre flere steder i landet. Her fra Røros i fjor. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Få fram skiene, for nå lover meteorologen godt skiføre og vintervær

Og du må se langt etter mildværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vinteren har kommet til kongeriket.

- Det er en vinterlig værtype i hele landet, sier statsmeteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.
 
- I natt har det vært en front som har passert og gitt snø på Vestlandet og Østafjells. Denne fronten har dratt nordover, så det blir stort sett oppholdsvær i Agder, Telemark og Rolgaland i dag. På Østlandet blir det spredte snøbyger, forteller hun videre.

Minusgrader i hele landet Foss opplyser at det etterhvert også blir oppholdsvær i Hordaland og Sogn og Fjordane. I Møre og Romsdal blir det imidlertid å snø endel, mens det blir oppholdsvær fra Trøndelag til Finnmark, der det kan komme noe nedbør i form av snøbyger på kuysten.

- I morgen blir det mye av det samme, bare at det blir ny runde med nedbør i Agder, Telemark og Vestlandet, sier Foss.

Det vil være uendret eller stigende temperaturer de neste to dagene, men Foss forsikrer at det kommer til å være vinterlig og minusgrader i hele landet.

- På torsdag kan det være plussgrader i lavlandet i Agder og Rogaland, men resten av landet beholder minusgradene resten av uka, sier Foss.

- Kle deg etter forholdene Statsmeteorologen oppfordrer folk til å kle seg etter forholdene, og lover også påfyll av snø på Østlandet.

- I Oslo er det snakk om mellom seks og åtte minusgrader denne uka - og kanskje helt ned mot ti eller elleve minusgrader. Det er relativt kaldt, men normalt januarvær. Da er det viktig å kle seg etter forholdene, sier Foss.

- Skiføre blir det nok mange steder, sier hun.