Få jobber ledige

Det er ikke mange politidistrikter som har ledige jobber for nyutdannede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har ringt rundt til Norges 27 politidistrikt, for å få en oversikt over arbeidsmarkedet for nyutdannede politistudenter. Her er svarene fra 16 av dem:

Les også: • Politistudenter frykter framtida• Justisdepartementet: - Ikke fornøyd

Agder politidistrikt:—I Agder er det ikke lett å få jobb for politistudenter nå. Vi må forsøke å frigjøre lønnsmidler for å få budsjettet til å gå opp. Vi ønsker ikke å redusere antall politifolk, men å ikke ansette ledige stillinger er eneste mulighet til å spare inn midler. Vi har veldig stramt budsjett, sier personalsjef Reidar Heivoll.

Asker og Bærum politidistrikt:—Budsjettet har tvunget oss til å nedbemanne, og vi har redusert antall hjemler med 50 i vårt distrikt fra 2009 til 2010. Vi må prøve å løse oppgavene våre med 50 færre ansatte, sier personalsjef Anders Hage.

Follo politidistrikt:—Vi er i en nedbemanningsfase hvor vi har gått fra 330 til 300 stillinger i 2010 fordi det er mindre penger. Vi må nok være der vi er nå, eller i verste fall kutte flere stillinger. Vi skulle gjerne hatt flere folk, men må tilpasse oss rammene i budsjettet, sier administrasjonssjef Kai Snipstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer