Få knoklene hjem!

Frankrikes nei til krig i Irak får snurte amerikanere til å foreslå de merkeligste ting som hevn på franske interesser i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste ut i rekka er kongresskvinnen Ginny Brown-Waite. Hun har levert inn et privat lovforslag som åpner for at amerikanske etterkommere av soldater som er gravlagt i Frankrike, kan få grave levningene opp igjen og ta dem med tilbake til USA. Hun liker ikke tanken på at fedre og bestefedre som ofret sine liv for å begrave Hitlers tusenårsrike, skal ligge i upatriotisk jord i Frankrike.

- Franskmennene ser ut til å ha glemt at hadde det ikke vært for USA, så ville franskmennene ha snakket tysk i dag, sier Brown-Waite til The Times.

Matkrig

Men det er kommet flere utspill og forslag mot franske interesser for å vise at amerikanerne ikke synes noe om fransk utakknemlighet, arroganse og sabotasje av amerikanske utenrikspolitiske interesser.

I Det hvite hus har de ansatte klart å få slutt på servering av french fries i kantina. I stedet for å kutte ut de frityrstekte potetstrimlene helt, har kantina endret navnet på potettilbehøret på menyen. Nå heter den oljede snacksen Freedom Fries istedet.

Flere amerikanske forbrukere har lansert boikott av franske varer som ost og vin. I tillegg er det flere som nekter å spise på restauranter som har spesialisert seg det franske kjøkken.

Simpson engasjerer seg

Mobbingen av franskmenn har også nådd den populære, satiriske TV-serien «The Simpsons». I en episode framstilles franskmenn som ostespisende kapitulasjonsaper. Uttrykket har nå festet seg i det amerikanske vokabularet, slik uttrykket «utagerende» om Mette-Marits tidligere liv slo rot herhjemme på kort tid.

Siste ord er neppe sagt. Følg med videre i den mer usakelige krigføringen på Dagbladet.no.

MARKERTE: President Bush markerte Veterandagen 27 mars i fjorpå den amerikanske krigskirkegården i Colleville-sur-Mer i France. der ligger 9,387 amerikanske soldater begravd.